Contact

Blog

Capaciteitsverhoging via voorraadinventarisatie in SAP EWM

Capaciteitsverhoging via voorraadinventarisatie in SAP EWM 06 Mei 2020

Er zijn maar weinig warehouses die het proces van voorraadinventarisatie bovenaan de prioriteitenlijst zetten. Als je de prioriteitenlijst van een warehouse bekijkt staan vaak de bewegende processen voorop en dan met name de uitgaande bewegingen. Maar de waarschuwing mag wel degelijk uitgaan aan die bedrijven die het inventariseren te laag aanmerken. Een te lage frequentie van het controleren van de voorraad gaat uiteindelijk ook invloed uitoefenen op de output van je bewegende processen. Toch is er ook begrip op te brengen voor warehouses die de druk van het halen van SLA’s voelen en alle beschikbare capaciteit inzetten om die targets zeker te stellen, daarbij voorbijgaand aan de importantie van het inventarisatieproces.

Maar wat nu als het inventarisatieproces grotendeels kan integreren in de bewegende processen? Wat nu als tijdens het putaway-proces de magazijnlocatie al geteld wordt met een eenvoudige handeling in de RF-scanner. Zo ook tijdens het pickproces, wat als met een korte handeling bevestigt kan worden dat de locatie leeg is. Dan is er voor alle bezochte locaties tijdens het putaway en pickproces geen inventarisatie meer nodig binnen de geldende inventarisatieperiode.

SAP Extended Warehouse Management kent functionaliteiten als: “putaway physical inventory” en “low/zero stock check” welke bedoeld zijn voor integratie met bewegende processen als putaway en picken. Met deze integratie ontneem je veel elementen uit het structurele inventarisatieproces waarmee je de daaruit vrijgekomen capaciteit kan inzetten voor andere prioriteiten binnen je warehouse. Op deze wijze worden de meest geraakte en daardoor belangrijkste locaties gecontroleerd en wordt voorraadbeschikbaarheid een garantie zonder er additionele capaciteit in te investeren.

INSynQ biedt expertise op het gebied van voorraadinventarisatie en wil graag samen met U kijken op welke manier uw inventarisatieproces het meest rendeert. Met de flexibiliteit van SAP EWM en de pragmatische kijk van INSynQ zetten we samen uw voorraadinventarisatie ongemerkt boven aan de prioriteitenlijst.

Wilt u weten wat SAP EWM voor uw organisatie kan betekenen?

Bel ons op 040-800 1500 of vul het onderstaande formulier in.

    * Verplichte belden

    INSynQ, Aangenaam verrassend!
    Ons team wil samen met de klant bouwen aan de toekomst. Door onze unieke aanpak voor innovaties zijn we in staat om toekomstgerichte diensten te leveren op het snijvlak van mensen, bedrijfsprocessen en SAP.

    Samenwerkingen