Contact

Blog

Digitale transformatie bij woningcorporaties

Digitale transformatie bij woningcorporaties 19 Jul 2019

Samenwerking is een pré

De slogan: “Think big, start small, scale-up or fail” is de basis van succesvolle innovatieve digitale transities. Door het maken van een holistische visie kan een woningcorporatie écht inzicht krijgen in de processen die zij nu als moeilijk ervaren en een plan maken hoe zij de komende jaren met de digitale transformatie om moeten gaan. Door dit plan kan er kleinschalig gestart worden met nieuwe technologie en kan er makkelijk opgeschaald worden om op deze manier succesvol te zijn.

Nog nooit is de samenwerking tussen de woningcorporatie, gemeenten, ketenpartners, huurder en overheid zo belangrijk geweest als nu. En hoe gaan we tegelijkertijd om met de energietransitie en duurzaamheid? We hebben ondertussen geleerd dat de energietransitie veel sneller gaat dan was voorspeld en hierop moeten we wel blijven acteren zodat we niet achterlopen. Hetzelfde geld voor het gebruik van Internet-of-Things waarbij er geschakeld wordt tussen sensoren die vooraf aangeven dat er onderhoud nodig is aan bijvoorbeeld een lift.

Het antwoord hierop is afhankelijk per woningcorporatie en daarom is het zo belangrijk om een goed plan te maken met duidelijke afspraken en een tijdlijn.

Start nu, en maak een plan

Het maken van een holistisch plan is niet zo moeilijk als het lijkt al moeten we er wel aan beginnen. Want als het eenmaal op papier staat waar we naar toe willen ontwikkelen, kunnen we dit koppelen naar techniek. INSynQ kan u met dit plan ondersteunen zodat wij samen een proof-of-concept maken. De uitkomst is een digital kern die klaar is voor de toekomst waarbij de woningcorporatie kan aansluiten op de nieuwe technologieën.

Intelligente woningcorporatie

Vanuit de proof-of-concept maakt INSynQ de vertaalslag van het ontwerp naar de daadwerkelijke oplossing. Hier wordt ook gekeken naar uw huidige IT-landschap en de synergiën die hieruit gehaald kunnen worden. Vaak zijn er applicaties aangeschaft in het verleden die nu overbodig zijn omdat deze nu standaard in de oplossing zitten. En worden er bijvoorbeeld geen updates in het ERP systeem gedaan omdat de kosten voor de integraties te hoog zijn. Als u een intelligente woningcorporatie bent heeft u hier geen last meer van. Wij van INSynQ gaan uit van een digital kern.

Een kernsysteem: ‘Corporatie ByDesign’

INSynQ Corporatie ByDesign is gebaseerd op SAP Business ByDesign waarbij wij de specifieke woningcorporatie processen hebben ingericht. Door gebruik van de laatste technologie van SAP die gebaseerd is op de SAP HANA database is de woningcorporatie in staat real-time te sturen op data vanuit deze digitale kern.

De voordelen van INSynQ Corporatie ByDesign:

 • Geen investeringen in IT hardware en IT beheer;
 • Pey per use model, dus flexible op- en afschalen;
 • Van CAPEX naar OPEX;
 • Real-time inzicht middels geïntegreerde analyse en rapportage (gebouwd op de SAP HANA database);
 • Altijd en overal beschikking over de gewenste functionaliteit en inzichten middels standaard beschikbare mobile applicaties;
 • Een korte implementatie door gebruik van een bewezen methodologie;
 • Ingebouwde help functionaliteit;
 • Gebaseerd op uitgekiende end-to-end processen waardoor u de efficiëntie in uw organisatie verhoogt;
 • Maakt gebruik van de uitstekend beveiligde data center van SAP welke ISO-gecertificeerd zijn;
 • Geen additionele investeringen voor aanschaf en beheer van een uitgebreid systeemlandschap, beveiliging en back-up;
 • 4 automatische updates per jaar zodat uw systeem altijd voldoet aan de nieuwste versie;

 

INSynQ gaat graag met u in gesprek om een samen met u een plan te maken voor een Proof-of-Concept zodat uw woningcorporatie ook de voordelen kan genieten van de digitale kern. Wilt U meer informatie wilt hebben over onze strategie. Bel ons op 040-800 1500 of vul het onderstaande formulier in.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

INSynQ, Aangenaam verrassend!
Ons team wil samen met de klant bouwen aan de toekomst. Door onze unieke aanpak voor innovaties zijn we in staat om toekomstgerichte diensten te leveren op het snijvlak van mensen, bedrijfsprocessen en SAP.

Samenwerkingen