Contact

Blog

Innovatieve ideeën krijgen vleugels bij INSynQ

Innovatieve ideeën krijgen vleugels bij INSynQ 26 Jul 2019

Organisaties zijn continu in beweging. Nieuwe ontwikkelingen gaan razendsnel. Denk bijvoorbeeld aan blockchain en Internet of Things. Achteroverleunen is geen optie. Het is de kunst om tijdig in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Anders geldt het adagium stilstand is achteruitgang. Focus op innovatie zit in het DNA van INSynQ en geldt als prioriteit. Het management kiest daarbij voor een bottom-up benadering. Het is belangrijk dat de innovatie uit de medewerkers zelf komt.

Voedingsbodem voor ideeën

INSynQ staat bekend als een energiek bedrijf met betrokken, enthousiaste medewerkers. Het dagelijkse contact met klanten is voor veel medewerkers een onuitputtelijke inspiratiebron. Het is zonde als deze inspiratie vervliegt. Daarom worden medewerkers en teams uitgedaagd, aangemoedigd en gefaciliteerd om met hun ideeën aan de slag te gaan. Behalve het klantcontact vormen ook het teamoverleg, brainstormsessies, kennisdelingssessies een voedingsbodem voor nieuwe ideeën.

Toegevoegde waarde voor klant

Innovatieve ideeën krijgen dus vleugels bij INSynQ. Binnenskamers ontpopt de SAP-specialist zich tot een echte ideeënfabriek. Hoe gaat verloopt de metamorfose van idee tot kant-en-klare oplossing in de praktijk? Elk idee wordt langs een spreekwoordelijke meetlat gelegd. Twee criteria spelen bij deze beoordeling de hoofdrol. Allereerst is het belangrijk dat een innovatief idee meerwaarde heeft voor de klant. Daarna wordt er gekeken of INSynQ klaar is om het idee in de praktijk te brengen. Beschikken we over voldoende kennis, ervaring en middelen? Of is het nodig om te investeren in extra trainingen en systemen?

Ideeën pitchen

Goede ideeën verdwijnen bij INSynQ niet in een archiefkast. Twee keer in de maand krijgen medewerkers de kans om hun idee te pitchen aan de zogenoemde Innovation Board. Deze sessies zijn laagdrempelig en lijken qua beoordeling op bekende tv-formats als Holland’s got Talent of The Voice of Holland, compleet met kuipstoelen die omdraaien of een ja/nee-drukknop.

Oplossing voor woningcorporaties 

Diverse levensvatbare, innovatieve ideeën zagen de afgelopen maanden het levenslicht. Zo gingen enkele medewerkers in de avonduren aan de slag om het meten van de luchtkwaliteit te koppelen aan SAP. Ze kochten printplaatjes en soldeerden die aan elkaar. Het resultaat is een sensor die woningcorporaties kunnen gebruiken om de concentratie koolmonoxide en de temperatuur in een woning te meten. Bij storingen of te hoge waardes wordt via een koppeling in SAP razendsnel een monteur geregeld. Nieuwsgierig naar deze innovatieve oplossing? INSynQ presenteert deze innovatie tijdens de volgende editie van het Corporatieplein: 26 september in Houten.

Meer weten wat onze innovaties voor uw organisatie kunnen betekenen?

Bel ons op 040-800 1500 of vul het onderstaande formulier in.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

INSynQ, Aangenaam verrassend!
Ons team wil samen met de klant bouwen aan de toekomst. Door onze unieke aanpak voor innovaties zijn we in staat om toekomstgerichte diensten te leveren op het snijvlak van mensen, bedrijfsprocessen en SAP.

Samenwerkingen