Contact

Blog

SAP Business ByDesign, cloudoplossing voor het MKB

SAP Business ByDesign, cloudoplossing voor het MKB 12 Jul 2019

De bedrijfsvoering in het midden- en kleinbedrijf stelt andere eisen aan een SAP-applicatie dan de bedrijfsvoering van grote (internationale) bedrijven. Dat betekent dat de ERP-oplossing SAP S/4HANA in een MKB-bedrijf aanvoelt als een dure, veel te grote jas, met allerlei zakken en ritsen die u toch niet gebruikt. Met SAP Business ByDesign heeft SAP een kleiner broertje ontwikkeld, dat recht doet aan wensen en specificaties van MKB-bedrijven en dochterondernemingen van grote organisaties.

Volledig geïntegreerde cloudoplossing

Business ByDesign is een volledig geïntegreerde cloudoplossing die alle benodigde ERP-functionaliteiten in de basis bevat. Van finance tot human resource management. Omdat deze applicatie in de cloud draait, biedt zij in functioneel en financieel opzicht volop voordelen. Zo heeft u als MKB-ondernemer geen additionele software of koppelingen naar externe interfaces nodig. Verder zijn opslag en beheer geen issues meer. SAP regelt het onderhoud en de productreleases vanuit een centrale server. Daar heeft u geen omkijken naar. Deze service is inbegrepen in de prijs van een licentie.

Implementatie Business ByDesign
De implementatie van de ‘on premise’ versie van een ERP-systeem bestrijkt normaal gesproken een lange periode. Het is een tijdrovend proces om bedrijfsprocessen af te stemmen op de functionaliteiten in SAP. De consultants van INSynQ bewandelen bij de invoering van Business ByDesign de omgekeerde weg. Ze streven ernaar om de bedrijfsprocessen zo te standaardiseren dat ze aansluiten op de beschikbare functionaliteiten. De focus ligt dus vooral op de activiteiten die afwijken van de standaard. Deze manier van werken zorgt voor een kortere en goedkopere implementatietijd. De lengte hiervan blijft uiteraard afhankelijk van de processen, het aantal gebruikers en de beschikbare tijd.

Maatwerktraining op locatie

Als uw bedrijf voor Business ByDesign kiest, nemen we uw medewerkers bij de hand en zorgen onze consultants en engineers van begin tot einde voor een vlekkeloze implementatie. De maatwerktraining op locatie vormt een onderdeel van deze persoonlijke service. INSynQ vindt het belangrijk dat uw medewerkers op termijn zelfstandig met deze handige applicatie kunnen werken.

Buitenlandse groei

Business By Design faciliteert ook de groei als uw bedrijf plannen heeft om de buitenlandse markt op te gaan. Standaard zijn meerdere lokalisaties geïntegreerd in deze oplossing. Doet uw bedrijf bijvoorbeeld zaken met Duitsland? In dat geval maakt u automatisch gebruik van de juiste btw-tarieven en boekhoudschema’s. Ook de formulieren die de Belastingdienst vereist, zijn in het pakket geïntegreerd. U kunt dus snel, eenvoudig en correct met Business By Design uw btw-aangifte doen.

Handige dashboardfuncties

Gaat u zelf met deze krachtige applicatie aan de slag? Dan ontdekt u al snel het grote verschil met de gebruiksvriendelijkheid zoals die enkele jaren geleden gemeengoed was. Business By Design blinkt uit in een zeer toegankelijke userinterface. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een aantal handige, gratis apps. Denk aan urenregistraties, projectmanagement of goedkeuringsflows. Ook is het mogelijk om het dashboard zo in te richten dat u de Key Performance Indicators (KPI’s) in één oogopslag ziet als u inlogt. U kunt deze KPI’s desgewenst visualiseren in de vorm van tabellen, staafdiagrammen of grafieken. Aan u de keuze.

Maatwerk voor woningcorporaties
Momenteel leggen de engineers van INSynQ de laatste hand aan een speciale uitvoering van Business By Design voor woningcorporaties. Deze maatwerkvariant speelt in op specifieke vraagstukken die in deze branche een rol spelen. Binnenkort krijgt u meer informatie over deze branchespecifieke uitvoering.

Meer weten over wat SAP Business ByDesign voor uw organisatie kan betekenen? Bel ons op 040-800 1500 of vul het onderstaande formulier in.

    * Verplichte belden

    INSynQ, Aangenaam verrassend!
    Ons team wil samen met de klant bouwen aan de toekomst. Door onze unieke aanpak voor innovaties zijn we in staat om toekomstgerichte diensten te leveren op het snijvlak van mensen, bedrijfsprocessen en SAP.

    Samenwerkingen