Contact

Blog

SAP Business ByDesign neemt een volgende stap; Invoice scanning

SAP Business ByDesign neemt een volgende stap; Invoice scanning 21 Aug 2020

Leveranciers versturen hun facturen vaak digitaal, deze komen als pdf-bestand uw postvak binnen, een enkeling komt zelfs nog via de post. Tot nu toe moet deze factuur gescand worden en via OCR-software ingelezen in SAP Business ByDesign. Hierna wordt er een leveranciersfactuur aangemaakt. Aangezien de factuur direct wordt aangemaakt, heeft u niet de mogelijkheid deze te controleren en/of aan te passen alvorens er een definitieve factuur aangemaakt wordt. Een andere mogelijkheid is dat u de facturen handmatig overneemt in uw systeem; een foutgevoelige en tijdrovende activiteit waarop veel tijd en geld bespaard kan worden.

Nieuwe functionaliteiten in SAP Business ByDesign
Sinds de 20.08 release is het mogelijk om uw pdf-factuur rechtstreeks in SAP Business ByDesign te uploaden. Of, als u met grote aantallen werkt, kunnen de pdf-facturen middels de SAP Business ByDesign  plug in “Collaboration Window” automatisch naar uw ERP-systeem geüpload worden.

Daarnaast biedt SAP Business ByDesign nu ook de mogelijkheid om de factuur te controleren en te bewerken alvorens deze definitief als factuur in uw systeem te plaatsen. Het percentage correcte facturen dat u hierdoor in uw systeem registreert loopt hiermee op.

Met de komst van invoice scanning voor alle leveranciersfacturen, wordt het voor u mogelijk om zonder het gebruik van OCR-software het invoeren van de facturen te automatiseren. Heeft u deze software al wel in huis? Dan kan u overwegen deze stop te zetten. Door de nieuwe functionaliteit van SAP Business ByDesign werkt u sneller en nauwkeuriger. Daarnaast beschikt u over de mogelijkheid om leveranciersfacturen eerst te controleren en/of te wijzigen alvorens de definitieve factuur in uw systeem te plaatsen.

Wilt u ook gebruik maken van de nieuwe invoice scanning functionaliteit? INSynQ staat voor u klaar! Binnen één dag zorgen onze consultants voor het inregelen van de functionaliteit. Daarnaast ontvangt u van ons een uitgebreide analyse van uw inkoopproces en kan uw organisatie na ons vertrek zelfstandig de oplossing gebruiken.

Bel ons op 040-800 1500 of vul het onderstaande formulier in.

    * Verplichte belden

    Samenwerkingen