Contact

Blog

WM-Tegeltafel visualiseert logistieke processen in warehouse

WM-Tegeltafel visualiseert logistieke processen in warehouse 16 Apr 2020

Het professioneel runnen van een magazijn vereist een op maat gesneden warehousemanagement-systeem. Hoe maakt u nu de juiste keuze voor het systeem dat past bij de logistieke processen in uw warehouse? Om deze keuze te vergemakkelijken, ontwikkelde INSynQ met de WM-Tegeltafel een handige tool om deze logistieke processen inzichtelijk en bespreekbaar te maken. Graag zetten we in dit artikel de ontstaansgeschiedenis, de werkwijze en de voordelen van de WM-Tegeltafel op een rij.

Deelname Warehouse Insight

Het idee voor de WM-Tegeltafel ontstond in de voorbereiding op de beurs Warehouse Insight 2019 in ‘s-Hertogenbosch. Het thema van deze beurs was ‘The art of WMS & material handling’. INSynQ gaf tijdens deze vakbeurs voor de eerste keer acte de présence. Het idee was om applicaties SAP Warehousemanagement (SAP WM) en SAP Extended Warehousemanagement op interactieve wijze te pitchen. De presentatie van beide applicaties op een beeldscherm is vaak te statisch of te afstandelijk. Met de WM-Tegeltafel creëerde INSynQ een tool die de betrokkenheid van beursbezoekers vergroot en die beide IT-oplossingen tastbaar maakt voor logistieke specialisten.

Visualisatie hoofd- en nevenprocessen

De WM-Tegeltafel bestaat uit een tafel met frame en een groot aantal tegels. De dikgedrukte tegels vormen de hoofdprocessen die minimaal nodig zijn om een warehouse goed te laten functioneren. De dungedrukte tegels bevatten de nevenprocessen die ook een rol spelen in het magazijn. Aan de hand van de 5 belangrijkste functionaliteiten in een warehouse (Inbound, Opslag, Outbound, Crossproces en Yardmanagement) worden de tegels met hoofd- en nevenprocessen neergelegd. De minimaal benodigde processen liggen standaard op tafel. In overleg met de logistiek specialist (lees: potentiële klant) legt de consultant van INSynQ de tegels met aanvullende processen erbij. Deze visualisatie van logistieke processen maakt het mogelijk om de huidige stand van zaken in het warehouse én de toekomstige behoeftes gezamenlijk te bespreken.

Speelruimte WM-systeem

Elke logistiek specialist met een eigen warehouse is dagelijks bezig om logistieke voordelen te behalen in tijd, foutreductie, kostenbesparing en/of routeoptimalisatie. Veel warehouses maken hierbij gebruik van SAP WM als warehousemanagementsysteem. Het is lastig om de voordelen van een noodzakelijke overstap naar SAP EWM op de juiste manier over het voetlicht te brengen. De WM-Tegeltafel biedt uitkomst in deze discussie of in het salestraject dat voorafgaat aan deze transitie. De WM-Tegeltafel is een handige tool om de speelruimte van het WM-systeem te bepalen en in te richten. SAP WM is beperkt wat betreft het aantal ingebouwde standaardoplossingen, vaak is maatwerk nodig voor specifieke oplossingen. SAP EWM is wel uitgerust met deze standaard functionaliteiten. Het is dus de kunst om uit te zoeken welke maatwerkprocessen een warehouse gebruikt. In SAP kunt u een uitdraai maken van het percentage maatwerkprocessen. Slaat de balans door naar maatwerk, dan lijkt SAP EWM een logische stap.

Onderlegger voor vervolgafspraak

Tijdens de vakbeurs Warehouse Insight gingen diverse logistieke specialisten – aan de hand van de WM-Tegeltafel – in gesprek met de consultants en/of salesmanagers uit het team INSynQ Warehouse. Van de configuratie van hoofd- en nevenprocessen is een foto gemaakt. Deze foto vormt een prima onderlegger voor een vervolgafspraak. Beursbezoekers krijgen deze foto én een huiswerkopdracht toegestuurd. Het is de bedoeling dat ze ter voorbereiding op het tweede gesprek een aantal vragen bedenken. Op deze manier komen zowel INSynQ als de logistiek specialist goed beslagen ten ijs.

Afspraak maken?

Het team Warehouse van INSynQ kreeg tijdens en na afloop van Warehouse Insight veel positieve reacties op de WM-Tegeltafel. Veel bezoekers waren enthousiast over de eenvoudige visualisatie van hun logistieke hoofd- en nevenprocessen. Deze ervaring zorgde voor meer begrip van de mogelijke oplossing en creëerde bovendien een positieve indruk van het niveau en de kwaliteit van INSynQ als SAP-consultant. Heeft u interesse in een sessie met de WM-Tegeltafel? Bel (040) 800 15 00 of vul het contactformulier in om een afspraak te maken.

INSynQ, Aangenaam verrassend!

Ons team wil samen met de klant bouwen aan de toekomst. Door onze unieke aanpak voor innovaties zijn we in staat om toekomstgerichte diensten te leveren op het snijvlak van mensen, bedrijfsprocessen en SAP.

 

 

Samenwerkingen