top-border

De consequenties van de Brexit

December is net begonnen, aan het eind van deze maand wordt de overgangsperiode van de Brexit afgesloten. Welke gevolgen heeft dit voor de transacties tussen Europa en het Verenigd Koninkrijk? En specifiek, wat doet dit voor de btw-afleiding?

Een van onze Finance/btw experts, Marinus, neemt jullie graag mee in de struggles van een Nederlandse handelsonderneming.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Minder handmatige handelingen door het gebruik van SAP intelligent RPA

Tijdens de dagelijkse bedrijfsvoering wordt veel informatie verzonden en ontvangen met Outlook. Als medewerkers verzoeken of vragen over verkooporders krijgen dan moeten ze zoeken in hun mailbox én in het ERP systeem om een antwoord te formuleren. Maar wat doet dit voor de daadwerkelijke werkzaamheden? Om de werklast van medewerkers te verlichten kan dit proces geautomatiseerd worden door middel van SAP Intelligent RPA.

Leest u mee voor de oplossing?

Meer lezen
bottom-border
top-border

SAP Business ByDesign neemt een volgende stap; Invoice scanning

Sinds de 20.08 release is het mogelijk om uw pdf-factuur rechtstreeks in SAP Business ByDesign te uploaden. Of, als u met grote aantallen werkt, kunnen de pdf-facturen middels de SAP Business ByDesign  plug in “Collaboration Window” automatisch naar uw ERP-systeem geüpload worden.

Met de komst van invoice scanning voor alle leveranciersfacturen, wordt het voor u mogelijk om zonder het gebruik van OCR-software het invoeren van de facturen te automatiseren.

Wilt u ook gebruik maken van de nieuwe invoice scanning functionaliteit? INSynQ staat voor u klaar! Binnen één dag zorgen onze consultants voor het inregelen van de functionaliteit.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Download: 7 oplossingen om uw componentenbeheer te verbeteren

Bij veel bedrijven draait de productieomgeving op volle toeren. Het is een uitdaging om deze productie op rolletjes te laten lopen. Zeker als er sprake is van ruimtegebrek op de werkvloer. De vraag is dus: hoe zorgt u te midden van alle hectiek voor meer flexibiliteit, snelheid en nauwkeurigheid?
De kruisbestuiving tussen SAP Extended Warehouse Management (EWM) en SAP Manufacturing Execution (ME) werpt smaakvolle vruchten af voor zo’n productieomgeving.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Waarborgt uw ERP-systeem een correcte btw-afleiding?

De belastingdienst verwacht dat bedrijven het juiste btw-bedrag op hun uitgaande facturen zetten. En dat ze binnenkomende facturen zorgvuldig controleren op het berekende btw-percentage. Als uw bedrijf alleen transacties binnen Nederland heeft, is de btw-afleiding geen ingewikkelde opgave. Het wordt complex als u zaken doet met het buitenlandse klanten en leveranciers.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Capaciteitsverhoging via voorraadinventarisatie in SAP EWM

Er zijn maar weinig warehouses die het proces van voorraadinventarisatie bovenaan de prioriteitenlijst zetten. Als je de prioriteitenlijst van een warehouse bekijkt staan vaak de bewegende processen voorop en dan met name de uitgaande bewegingen. Maar de waarschuwing mag wel degelijk uitgaan aan die bedrijven die het inventariseren te laag aanmerken.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Geïntegreerde Business Planning zorgt voor ijzersterke supply chain

De uitdaging voor supply chain management is om vandaag de vraag van morgen inzichtelijk te maken en goed in te plannen. Hierdoor heeft u altijd voldoende goederen op voorraad om uit te leveren aan klanten. Op het juiste moment, op de juiste plaats en met de gewenste kwaliteit.

Meer lezen
bottom-border
top-border

WM-Tegeltafel visualiseert logistieke processen in warehouse

Het professioneel runnen van een magazijn vereist een op maat gesneden warehousemanagement-systeem. Hoe maakt u nu de juiste keuze voor het systeem dat past bij de logistieke processen in uw warehouse? Om deze keuze te vergemakkelijken, ontwikkelde INSynQ met de WM-Tegeltafel een handige tool om deze logistieke processen inzichtelijk en bespreekbaar te maken. Graag zetten we in dit artikel de ontstaansgeschiedenis, de werkwijze en de voordelen van de WM-Tegeltafel op een rij.

Meer lezen
bottom-border
WM of EWM? Kiezen tussen maatwerk of standaardoplossing
top-border

WM of EWM? Kiezen tussen maatwerk of standaardoplossing

Veel logistieke bedrijven gebruiken al jarenlang SAP Warehouse Management als systeem. SAP WM is een beproefde oplossing voor warehousing. Bij SAP WM is de sky echter niet de limit. Het systeem kent ook zijn beperkingen. Bijvoorbeeld als 3PL-bedrijven te maken krijgen met complexere processen of als zij een klantenportefeuille hebben met specifieke wensen. De afkorting 3PL staat voor Third Party Logistics. Een 3PL-bedrijf is een derde partij die in de supply chain de logistiek voor zijn rekening neemt.

Meer lezen
bottom-border
Corporatie Bydesign, Design Thinking, INSynQ, SAP
top-border

Corporatie ByDesign voor woningcorporaties

Speciaal voor woningcorporaties heeft het team van INSynQ een innovatieve tool ontwikkeld. Ze koppelen een zelfontwikkelde sensor aan SAP-software en verrichten zo diverse metingen binnen een woning of appartementencomplex. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de concentratie koolmonoxide, de temperatuur, rookontwikkeling of de hoeveelheid decibel (bij geluidsoverlast) in een complex te meten. Bij storingen of te hoge waardes wordt via een koppeling in SAP razendsnel een service medewerker geregeld. Nieuwsgierig naar deze oplossing? INSynQ presenteert deze innovatie tijdens de volgende editie van het Corporatieplein: 26 september in Houten.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Innovatieve ideeën krijgen vleugels bij INSynQ

Organisaties zijn continu in beweging. Nieuwe ontwikkelingen gaan razendsnel. Denk bijvoorbeeld aan blockchain en Internet of Things.  Het is de kunst om tijdig in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Focus op innovatie zit in het DNA van INSynQ en geldt als prioriteit.

Meer lezen
bottom-border
Corporatie Bydesign, Design Thinking, INSynQ, SAP
top-border

Digitale transformatie bij woningcorporaties

Samenwerking is een pré

De slogan: “Think big, start small, scale-up or fail” is de basis van succesvolle innovatieve digitale transities. Door het maken van een holistische visie kan een woningcorporatie écht inzicht krijgen in de processen die zij nu als moeilijk ervaren en een plan maken hoe zij de komende jaren met de digitale transformatie om moeten gaan. Door dit plan kan er kleinschalig gestart worden met nieuwe technologie en kan er makkelijk opgeschaald worden om op deze manier succesvol te zijn.

Meer lezen
bottom-border
top-border

SAP Business ByDesign, cloudoplossing voor het MKB

De bedrijfsvoering in het midden- en kleinbedrijf stelt andere eisen aan een SAP-applicatie dan de bedrijfsvoering van grote (internationale) bedrijven. Dat betekent dat de ERP-oplossing SAP S/4HANA in een MKB-bedrijf aanvoelt als een dure, veel te grote jas, met allerlei zakken en ritsen die u toch niet gebruikt. Met SAP Business ByDesign heeft SAP een kleiner broertje ontwikkeld, dat recht doet aan wensen en specificaties van MKB-bedrijven en dochterondernemingen van grote organisaties.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Ontdek het sociale gezicht van INSynQ

Voel je je als engineer of consultant aangesproken door de onverzettelijkheid en dadendrang van deze bekende ontdekkingsreizigers? INSynQ wel. Tussen deze 5 avonturiers en onze bedrijfsfilosofie bestaat een treffende overeenkomst. Onze medewerkers zijn ook avontuurlijk ingesteld, laten zich niet gemakkelijk uit het veld slaan door tegenslag, varen desgewenst tegen de stroom in en zijn vastberaden om hun doel te bereiken. Vaak staan deze zogenoemde soft skills niet vermeld op het cv van een nieuwe werknemer. En juist naar die ‘zachte kant’ van toekomstige engineers en consultants is INSynQ keihard op zoek.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Feestelijke oplevering van Zorgbus 5 en 6 bij Archipel Zorggroep

INSynQ BV Peter Ouëndag was gisteren bij de feestelijke oplevering van Zorgbus 5 en 6 bij Archipel Zorggroep. Samen met 25 enthousiaste en sociaal betrokken regionale ondernemers zijn deze zorgbussen opgeleverd.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Hightech going slightly MADD?

Bent u van plan een deel van uw bedrijf te verkopen? Of staat er een acquisitie op stapel? In de snelle wereld van technische bedrijven is dit schering en inslag. Mergers, acquisitions, divestments en disentanglements hebben enorme gevolgen voor uw procesgang en systemen. Laat u niet gek maken. Zorg er voor dat u tijdens en na zo’n ingreep voorop blijft lopen. In dit filmpje helpt INSynQ u op weg!

Meer lezen
bottom-border
top-border

Toegevoegde waarde klantenpanels voor woningcorporaties

Onderzoek uit 2017 van CorporatieNL heeft aangetoond dat meer dan 50% van de managers, bestuurders en medewerkers klantgericht werken als een hoge prioriteit zien. Dat is interessant, maar hoe gaan je als corporatie die prioriteit realiseren?

Strategieën en uitvoering van klantbenadering verschillen van corporatie tot corporatie. Wij ondersteunen u in de besluitvorming door een goede flexibele informatievoorziening.

 

Meer lezen
bottom-border
top-border

Stop integratie, ga samenwerken!

Er zijn weinig woorden die zoveel emotie oproepen als integratie. Inburgeren, het samenvoegen van gelederen. Het maken van eenheidsworst. De Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam is er groot mee geworden. Letterlijk. En wij met de HEMA. Maar past eenheid in onze huidige multiculturele samenleving? En in uw bedrijf? Of bent u meer gebaat met het juist en op tijd inzetten van verschillende resources, grondstoffen en hulpmiddelen? Met andere woorden, wordt het tijd om te stoppen met integreren en te gaan samenwerken?

Meer lezen
bottom-border
top-border

Business KPI: De ontwikkeling van besturing

Het besturen van een cruiseschip brengt veel uitdagingen met zich mee. Waar vroeger de navigatie, besturing en alle controlesystemen met de hand plaatsvonden, is tegenwoordig veel geautomatiseerd. De kapitein en de stuurman zijn voor hun beslissingen afhankelijk geworden van de juiste informatie op de juiste tijd en de juiste plaats. De brug van deze schepen lijkt dan ook meer op de controlekamer van de verkeerstoren op Schiphol dan een schip!

Meer lezen
bottom-border
WM of EWM? Kiezen tussen maatwerk of standaardoplossing
top-border

Nieuwe tijden binnen de sociale werkvoorziening

In 1960 won John Fitzgerald Kennedy de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Een van de pijlers onder zijn verkiezing was de belofte aan het Amerikaanse volk dat Amerika in dat zelfde decennium als eerste natie voet op de maan zouden zetten. De Russen hadden immers al als eerste Yuri Gagarin in de ruimte gebracht, wat in de tijd van de koude oorlog als een zware nederlaag ervaren werd. Het gevolg van deze uitspraak was dat er in de jaren na zijn verkiezing zelfs naar huidige tijdsbegrippen astronomische bedragen geïnvesteerd werden om de eerste man op de maan te zetten.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Woningcorporaties besparen geld met budgetteren

Dit zou zo maar eens de kop kunnen zijn van een artikel in het Financieel Dagblad in 2017. En waarom is dit opzienbarend nieuws?

Negatieve recente historie
De afgelopen jaren is er negatieve publiciteit geweest over de woningcorporaties in Nederland. Dit heeft onder andere geleid tot verscherpt toezicht van de regering en drastische bestuursmaatregelen en financiële maatregelen. Dat is erg jammer, want het overgrote deel van de bijna 400 corporaties doet ongelooflijk veel goed werk. Zij beheren 2,5 miljoen verhuur eenheden voor een grote groep mensen die met veel plezier in deze huizen wonen.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Budgetteren: De daad bij het woord

Leidinggevenden ervaren budgetteren vaak als een vervelende, jaarlijks terugkerende onderhandeling. Lijkt uw budgetproces soms een onderlinge competitie? Waar meer budget wordt gevraagd maar de uitkomst vooraf al vast staat? Nemen verwachtingen toe, maar de middelen niet? Krijgen onduidelijke plannen veel budget? Het budgetproces is dan zonde van de tijd. Dat is jammer, want het is een uitgelezen middel om te reflecteren, de nieuwe koers te bepalen en neuzen in dezelfde richting te krijgen.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Mensgericht kosten besparen, kan dat?

Vanaf 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de WMO 2015, de Jeugdwet en de Participatiewet. Deze veranderde wetgeving vraagt om een nieuwe manier van werken. Er zijn nieuwe doelen vastgelegd en overal ontstaan nieuwe samenwerkingsverbanden. De sociale partners hebben afgesproken 125.000 extra banen te scheppen en er worden werkbedrijven gerealiseerd in alle 35 arbeidsmarktregio’s.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Nieuwe tijden voor Woning Corporaties

In 1960 won John Fitzgerald Kennedy de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Een van de pijlers onder zijn verkiezing was de belofte aan het Amerikaanse volk dat Amerika in dat zelfde decennium als eerste natie voet op de maan zouden zetten. De Russen hadden immers al als eerste Yuri Gagarin in de ruimte gebracht, wat in de tijd van de koude oorlog als een zware nederlaag ervaren werd.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Vliegende Tourbillons, Porsches 911 en andere gekkigheid

Enig idee wat een vliegende tourbillon is? Een tourbillon, Frans voor wervelwind, is door Louis Breguet uitgevonden in het tijdperk van het mechanische zakhorloge om de invloed van de zwaartekracht op de gang van uurwerken te minimaliseren. U volgt mij nog? Tot op de dag van vandaag is dit een van de meest kostbare en hoogdravende technische hoogstandjes die in mechanische horloges ingebouwd kan worden.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Is Duits sexy?

Ik zie mezelf graag als een autoliefhebber. En dan met name klassieke Italiaanse sportwagens. Maar ook Bentley heeft voor Wereldoorlog II prachtige auto’s gebouwd. Het design van huidige automobielen wordt gedicteerd door windtunnels en belastingregels. En daarmee kan alles wat na 1990 gebouwd is gegradeerd worden tot eenheidsworst. En saai. En lelijk. Eens?

Meer lezen
bottom-border
top-border

Planning in de sociale werkvoorziening

Steeds meer Sociale Werkbedrijven positioneren zich als een zelfstandige ketenpartner. Zij richten zich daarbij op arbeidsontwikkeling van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naast het realiseren van voldoende beschutte arbeidsplaatsen. Onder druk van toenemende kostenbesparingen worden de banden met collega SW-bedrijven en commerciële marktpartijen steeds nauwer. Er is duidelijk sprake van een win-win situatie.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Clicks, Bricks of Niks?

Thomas Kühn gebruikte als eerste het begrip paradigm shift in zijn boek The Structure of Scientific Revolutions. Toen ik het de eerste keer hoorde op een symposium was mijn eerste gedachte dat het hier weer de zoveelste hypekreet betrof van een spacecake etende koffiedik-kijker. Prachtig woord voor bij Scrabble, maar dat was het dan ook wel.

Meer lezen
bottom-border