lightbulb lightbulb lightbulb

MADD: Fusies en overnames

lightbulb lightbulb lightbulb

SAP BTW scan

lightbulb lightbulb lightbulb

SAP BTW assessment

lightbulb lightbulb lightbulb

SAP Warehouse Management

lightbulb lightbulb lightbulb

SAP Business ByDesign

lightbulb lightbulb lightbulb

SAP Beheer op Maat

lightbulb lightbulb lightbulb

SAP Turn-a-Round

MADD: Fusies en overnames

Projecten waarbij bedrijfsonderdelen worden samengevoegd, overgenomen of afgestoten noemen we MADD-projecten. De afkorting MADD staat voor Merger, Acquisitie, Disentanglement of Divestment. Fusies en overnames zijn uiterst complex, evenals het ontvlechten van bedrijfsonderdelen. Zo’n hervorming gaat vaak gepaard met lastige veranderingen. Ook op IT-gebied. INSynQ ondersteunt de IT-afdeling bij de technische aspecten van deze verandering. We helpen u bij het herindelen van bedrijfsprocessen en zorgen ervoor dat uw systeem hierop aansluit. Daarnaast bemiddelen we graag tussen de wensen van het management en de IT-afdeling van uw bedrijf.

GOEDE KEUZES MAKEN ONDER TIJDSDRUK

Aan MADD-projecten zit vaak een harde opleverdatum verbonden. Meestal krijgt de IT-afdeling pas op een later tijdstip informatie over de veranderingen. De gemaakte keuzes hebben dan al invloed op de IT-afdeling. Eventuele wijzigingen en aanpassingen in de IT-activiteiten komen hierdoor onder druk te staan. INSynQ helpt IT-afdelingen om onder deze tijdsdruk de juiste keuzes te blijven maken én de kwaliteit van IT-activiteiten te garanderen. Een snelle en pragmatische aanpak staat hierbij centraal.

ONZE BREDE PROJECTMANAGEMENT ERVARING

De businessconsultants van INSynQ hebben veel ervaring met het begeleiden van fusies en overnames. Ze zijn in staat organisaties op een evenwichtige wijze te begeleiden tijdens het samenvoegen, overnemen of ontvlechten van bedrijfsonderdelen. Wij maken gebruik van ervaringsdiagrammen om eventuele risico’s snel en vakkundig het hoofd te kunnen bieden. Daar waar nodig zetten wij tools in om data en processen te analyseren en snel op orde te krijgen.

FUSIES EN OVERNAMES LATEN BEGELEIDEN DOOR INSYNQ

Wilt u bedrijfsonderdelen samenvoegen, overnemen of afstoten? En heeft u hulp nodig bij de technische component van deze verandering? Dan is het MADD-project iets voor uw bedrijf. Wilt u meer informatie over het MADD-project? Stel uw vraag via het online contactformulier. We nemen zo spoedig contact met u op om uw vraag te beantwoorden.

SAP BTW scan

Als uw bedrijf internationaal zakendoet, heeft u automatisch te maken met een complexe BTW supply chain. U wordt niet alleen geconfronteerd met ingewikkelde regelgeving. Ook moet u voldoen aan een groot aantal spelregels, die per land verschillend zijn. Het is lastig om als ondernemer alle bijbehorende risico’s goed te overzien. De SAP BTW-scan van INSynQ geeft op eenvoudige wijze een eerste indruk van de fiscale risico’s.

INZICHT IN ÉÉN DAG

In slechts één dag verschaft de SAP BTW-scan van INSynQ u een globaal inzicht in de mogelijke fiscale risico’s die u loopt. In de ochtend stelt één van onze specialisten u 30 vragen. Vervolgens worden uw antwoorden verwerkt en geanalyseerd. Aan het einde van de dag bespreekt onze specialist de resultaten van de scan met u. De presentatie van de uitkomst is in de vorm van een grafiek. Deze grafiek brengt uw BTW-processen in kaart en laat zien welke processen wel of geen extra aandacht nodig hebben.

HET RISICO OP BOETES EN NAHEFFINGEN VERKLEINEN

Het in kaart brengen van fiscale risico’s is cruciaal. De meeste BTW supply chains zijn erg complex. Er zijn namelijk diverse leveranciers, klanten en cross-border transacties bij betrokken. Wanneer u de internationale BTW-regels niet goed hanteert, loopt u het risico op boetes en/of naheffingen. Onze scan maakt uw BTW-proces inzichtelijk. Het is de eerste belangrijke stap naar een beheersing van uw BTW-proces.

BTW-assessment

Blijkt uit de scan dat u aanzienlijke risico’s loopt? In dat geval adviseren we u om een BTW assessment door INSynQ te laten uitvoeren. Tijdens zo’n BTW-assessment maken we allereerst een diepgaande analyse van uw BTW-risico’s. Vervolgens stellen we een verbeterplan met actiepunten op om de risico’s beheersbaar te maken.

DE SAP BTW SCAN VAN INSYNQ

Wilt u de BTW-risico’s van uw onderneming in kaart brengen? Dan is de SAP BTW-scan van INSynQ iets voor u. Wilt u meer weten over deze scan? Stel uw vraag via het online contactformulier. We nemen zo spoedig contact met u op om uw vraag te beantwoorden.

SAP BTW assessment

Het SAP BTW-assessment brengt allereerst uw internationale goederen- en/of dienstentransacties in kaart. Aan de hand van deze inventarisatie identificeren we vervolgens uw fiscale risico’s. Via de SAP BTW-scan van INSynQ krijgt u een eerste globale aftasting van uw BTW-risico’s. Tijdens het SAP BTW-assessment nemen we uw bedrijfsprocessen diepgaand onder de loep en brengen we eventuele gevaren in kaart.

ONZE METHODIEK

BiBij een SAP BTW-assessment brengen we met een GAP-analyse de verschillen tussen de huidige en de gewenste situatie in kaart. Tijdens dit onderzoek analyseren we uw ERP-systeem op de onderstaande punten:

 • Met welke goederen- en/of dienstenstromen heeft uw organisatie te maken?
 • Kloppen de BTW-percentages die uw bedrijf momenteel hanteert?
 • Houdt uw bedrijf zich aan de actuele, fiscale wetgeving?
 • Wat zijn de inkomende en uitgaande factuurstromen?

De complexiteit van de processen binnen uw organisatie bepaalt de tijdsduur van het assessment. Doorgaans voeren de experts in een aantal dagen een diepgaande analyse uit.

HET VERBETERTRAJECT

Een expert van INSynQ voert eerst de analyse uit en brengt vervolgens de BTW-risico’s in kaart. Daarna gaan we samen met u aan de slag om deze risico’s tot een minimum te beperken. Op persoonlijke wijze doorlopen we het verbetertraject en updaten we uw huidige SAP-systeem. Dankzij het geüpdatet systeem hoeft u zich niet langer zorgen te maken over de tijdige en juiste aangifte van uw omzetbelasting. Deze aangifte verloopt voortaan volledig automatisch. De risico’s die tijdens het assessment aan het licht zijn gekomen, pakken we in het verbetertraject direct aan. Zo minimaliseren we de kans op boetes en/of naheffingen.

Klaar stomen voor horizontaal toezicht

Naast het verminderen van de fiscale risico’s biedt het SAP BTW-assessment nog een voordeel. U kunt in aanmerking komen voor horizontaal toezicht bij de belastingdienst als u uw bedrijfsprocessen beheersbaar heeft gemaakt. U toont zo aan dat u uw eigen boekhouding correct verzorgt. Het BTW-assessment van INSynQ is dus ook ideaal om uw bedrijf hiervoor klaar te stomen.

HET SAP BTW ASSESSMENT VAN INSYNQ

Wilt u uw bedrijf klaarstomen voor horizontaal toezicht of een diepgaand onderzoek naar uw fiscale risico’s laten uitvoeren? Dan is het SAP BTW-assessment van INSynQ iets voor u. Wilt u meer weten over dit assessment? Stel uw vraag via het online contactformulier. We nemen zo spoedig contact met u op om uw vraag te beantwoorden.

SAP Warehouse Management

INSynQ biedt een overzichtelijke, no-nonsense oplossing voor de inrichting of optimalisatie van SAP Warehouse Management (SAP WM) of SAP Extended Warehouse Management (SAP EWM). In de vertaalslag naar SAP WM geven onze experts prioriteit aan de logistieke processen én houden ze oog voor de mensen op de vloer.

Op maat gesneden aanpak

Onze experts starten met een standaard SAP WM setup. Vanuit hier vertalen ze de processen binnen uw distributiecentrum naar een op maat gesneden aanpak in een timebox. Vanzelfsprekend wordt er rekening gehouden met de grenzen van het standaard SAP-systeem.

Integratie

Dankzij de uitgebreide kennis van SAP regelt INSynQ ook de integratie met andere SAP- modules, zoals SAP SD/MM. Daarnaast hebben onze experts ook ervaring met de integratie met handhelds en andere ERP-systemen binnen uw distributiecentrum en/of met externe partners.

Meer informatie?

Wilt u de bedrijfsprocessen in uw distributiecentrum verbeteren? Dan is SAP Warehouse Management iets voor uw bedrijf. Met SAP Beheer op Maat hebben we bovendien een krachtige module voor uw SAP WM beheerorganisatie in huis. Interesse? Neem contact op via het online contactformulier. We nemen zo spoedig contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

SAP Business ByDesign

SAP Business ByDesign biedt oplossingen voor bedrijven vanaf 5 medewerkers. INSynQ kan deze betaalbare en gebruikersvriendelijke oplossingen in korte tijd implementeren. Onze oplossingen bieden u snel resultaat, kunnen met elkaar verbonden worden, maken onderlinge uitwisseling van gegevens mogelijk en verschaffen real-time inzicht.

Complete on-demand ERP-oplossing

SAP Business ByDesign is de meest complete on-demand ERP-oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven, plus dochterondernemingen van grote organisaties. SAP Business ByDesign beschikt over alle noodzakelijke functionaliteiten om te voldoen aan de behoeften van uw gehele organisatie:

 • Corporate Performance
 • Sourcing & Procurement
 • Project Management
 • Manufacturing & Supply Chain Management
 • Accounting & Finance
 • CRM, Sales & Marketing
 • Service & Support
 • Human Resource Management

Geen investeringen in IT-hardware en IT-beheer

SAP Business ByDesign is volledig on-demand. On-demand betekent dat u niet langer hoeft te investeren in IT-hardware en IT-beheer. Met deze oplossing haalt u voorspelbare kosten, maximale beschikbaarheid en optimale beveiliging in huis. Ongeacht de locatie waar u werkt of verblijft, krijgt u via een beveiligde internetconnectie én een standaard webbrowser toegang tot uw bedrijfsmiddelen en rapportages.

Ruim 40 ingebouwde business scenario’s

Dankzij de ervaring van 40 jaar best practices is INSynQ in staat om SAP Business ByDesign snel te implementeren. U krijgt de beschikking over ruim 40 ingebouwde en direct uitrolbare business scenario’s. Uiteraard is SAP Business ByDesign aanpasbaar, zodat u snel kunt reageren op veranderende behoeften. SAP Business ByDesign beschikt over een volledig nieuwe userinterface, ontworpen met het oog op een maximale productiviteit van de eindgebruiker. De rol van de individuele medewerker, een geïntegreerde leeromgeving en uitgebreide analysefuncties waren richtinggevend bij het ontwerp. Kortom: SAP Business ByDesign voldoet aan uw verwachtingen en sluit aan bij de behoefte van zowel de gebruikers als het management van uw organisatie.

VOORDELEN VAN SAP BUSINESS BYDESIGN ZIJN:

 • Geen investeringen in IT hardware en IT beheer;
 • Pay per use model, dus flexibel op- en afschalen en voorkomen van desinvesteringen;
 • Verkrijg real-time inzicht via een geïntegreerde analyse- en rapportagefunctionaliteit (gebouwd binnen de SAP HANA database);
 • Altijd en overal beschikking over de gewenste functionaliteiten en inzichten via de standaard beschikbare mobiele applicaties;
 • Snelle implementatie en verhoging van de efficiency binnen uw organisatie door ingebouwde en uitgekiende end-to-end processen;
 • Betrouwbare en uitstekend beveiligde datacenters van SAP van waaruit uw SAP Business ByDesign omgeving wordt aangeboden. Er zijn geen additionele investeringen nodig voor aanschaf en beheer van een uitgebreid systeemlandschap, beveiliging en back-up. SAP garandeert dat uw data binnen hetzelfde rechtsgebied blijft. U hoeft zich dus geen zorgen meer te maken heeft over de veiligheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van uw data.

Benut sterke punten optimaal

SAP Business ByDesign ondersteunt het 2-tiermodel, waarmee u de sterke punten van uw organisatiestructuur benut: kracht en stabiliteit van het moederbedrijf en snelheid, flexibiliteit en klantrelatie van de dochterondernemingen. SAP Business ByDesign sluit naadloos aan op de on-premise en/of on demand SAP-omgeving van de moedermaatschappij. Uw dochterondernemingen presteren beter en u behoudt het overzicht.

(Deel)oplossingen via SAP-Store

SAP Business ByDesign onderscheidt zich door een uitgebreid pallet aan mogelijkheden om de oplossing aan uw wensen en eisen aan te passen. Internationale partners en klanten bieden hiervoor vanuit de SAP-Store gerealiseerde (deel)oplossingen aan. Daarnaast biedt SAP met Cloud Studio de mogelijkheid om aanpassingen, uitbreidingen en interfaces voor u te realiseren.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over SAP Business ByDesign? Of heeft u vragen over deze beproefde oplossing van INSynQ? Stel uw vraag via het online contactformulier. We nemen zo spoedig contact met u op om uw vraag te beantwoorden.

SAP-Beheer op Maat

Maakt uw bedrijf gebruik van SAP-software? Met SAP Beheer op Maat richt INSynQ zich op bedrijven die behoefte hebben aan professionele, functionele ondersteuning. De praktijk wijst uit dat het beheren van SAP-software geen gemakkelijke opgave is. Een senior SAP-businessconsultant van INSynQ biedt ondersteuning bij het beheren én naar behoren laten draaien van uw SAP-systeem. SAP Beheer op Maat is een flexibel en functioneel beheerconcept dat SAP voor u laat werken.

SAP-BEHEER AAN HUIS

Besteedt u uw SAP-beheeractiviteiten uit aan INSynQ? In dat geval maakt één van onze SAP- businessconsultants periodiek een afspraak bij u op kantoor. Samen met de vaste contactpersoon binnen uw bedrijf loopt hij of zij uw systeem door om eventuele problemen op te sporen en te verhelpen. Loopt u in de tussentijd tegen problemen aan? Ook dan kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht. Onze SAP-businessconsultants staan altijd voor u klaar.

EEN GEBRUIKSVRIENDELIJKE BENADERING

Bij de optimalisatie van uw SAP-systeem vinden wij de gebruiksvriendelijkheid van uw systeem een belangrijke voorwaarde. Samen met u stemmen we uw SAP-systeem nauwkeurig af op uw wensen. Onze specialisten beschikken niet alleen over uitgebreide kennis van en ervaring in SAP-implementaties. Ook op het gebied van bedrijfsprocessen kunnen ze u vakkundig adviseren. Een SAP-specialist van INSynQ gaat samen met u aan de slag om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren en uw SAP-functionaliteiten hier naadloos op aan te sluiten. INSynQ laat uw bedrijfsprocessen vloeiende verlopen met gemakkelijk te hanteren SAP-functionaliteiten.

Meer informatie?

Met een praktijkgerichte instelling zorgen onze SAP-specialisten in projecten voor de juiste synergie tussen businessprocessen, persoonlijke aspecten en het SAP-systeem. Wilt u meer weten over SAP Beheer op Maat? Of heeft u vragen over deze krachtige oplossing van INSynQ? Stel uw vraag via het online contactformulier. We nemen zo spoedig contact met u op om uw vraag te beantwoorden.

SAP Turn-a-Round

Bent u begonnen met de herindeling van uw SAP-software, maar stuit u op meerdere problemen? Lijkt uw goed uitgedachte plan in het honderd te lopen, omdat het niet aansluit bij uw bedrijfsprocessen? Of bent u dringend op zoek naar hulp? Bedrijven met een vastgelopen projectimplementatie kunnen onze hulp goed gebruiken. Project ‘Turn-a-Round’ is vanuit deze invalshoek opgezet. Samen met u gaan we op zoek naar de ideale manier om uw bedrijfsproces en uw SAP-systeem optimaal op elkaar af te stemmen.

SAP SPECIALIST ÉN CHANGE MANAGER

Een specialist van INSynQ helpt om uw bedrijfsprocessen en SAP-systeem optimaal op elkaar af te stemmen. Voor een vlekkeloze uitvoering beschikken onze senior businessconsultants over een gedegen kennis van SAP én bedrijfsmatige processen. Deze integrale aanpak vanuit technische en organisatorische kant zorgt voor de juiste synergie: tussen mens, proces en systeem. Zo leveren we een bijdrage aan veel geslaagde SAP-implementaties.

ADVISEUR EN KLANKBORD

Een SAP-implementatie leidt niet alleen tot organisatorische veranderingen. U moet ook regelmatig belangrijke proceskeuzes maken. Onze senior businessconsultants staan u met raad en daad bij. Het doel is om een Turn-a-Round zo vlot en goed mogelijk te laten verlopen. SAP-problemen geven we hierbij geen kans. INSynQ is niet gebonden aan de belangen van een implementatiepartij. Het voordeel hiervan is dat we met een kritische blik naar de Turn-a-Round kunnen kijken én het project naar een hoger niveau kunnen tillen. Samen met u stemmen we uw SAP-systeem naadloos af op de processen binnen uw bedrijf.

SAP HELP VAN INSYNQ

Wilt u uw bedrijfsprocessen herindelen en bent u op zoek naar de juiste synergie tussen uw SAP-systeem en de processen binnen uw bedrijf? Dan is het SAP Turn-a-Round project van INSynQ iets voor u. Interesse? Neem contact op via het online contactformulier. We nemen zo spoedig contact met u op om uw aanvraag te bespreken.

Wilt u meer informatie, neem direct vrijblijvend contact met ons op!