SAP BTW assessment

Het SAP BTW-assessment brengt allereerst uw internationale goederen- en/of dienstentransacties in kaart. Aan de hand van deze inventarisatie identificeren we vervolgens uw fiscale risico’s. Via de SAP BTW-scan van INSynQ krijgt u een eerste globale aftasting van uw BTW-risico’s. Tijdens het SAP BTW-assessment nemen we uw bedrijfsprocessen diepgaand onder de loep en brengen we eventuele gevaren in kaart.

ONZE METHODIEK

BiBij een SAP BTW-assessment brengen we met een GAP-analyse de verschillen tussen de huidige en de gewenste situatie in kaart. Tijdens dit onderzoek analyseren we uw ERP-systeem op de onderstaande punten:

  • Met welke goederen- en/of dienstenstromen heeft uw organisatie te maken?
  • Kloppen de BTW-percentages die uw bedrijf momenteel hanteert?
  • Houdt uw bedrijf zich aan de actuele, fiscale wetgeving?
  • Wat zijn de inkomende en uitgaande factuurstromen?

De complexiteit van de processen binnen uw organisatie bepaalt de tijdsduur van het assessment. Doorgaans voeren de experts in een aantal dagen een diepgaande analyse uit.

HET VERBETERTRAJECT

Een expert van INSynQ voert eerst de analyse uit en brengt vervolgens de BTW-risico’s in kaart. Daarna gaan we samen met u aan de slag om deze risico’s tot een minimum te beperken. Op persoonlijke wijze doorlopen we het verbetertraject en updaten we uw huidige SAP-systeem. Dankzij het geüpdatet systeem hoeft u zich niet langer zorgen te maken over de tijdige en juiste aangifte van uw omzetbelasting. Deze aangifte verloopt voortaan volledig automatisch. De risico’s die tijdens het assessment aan het licht zijn gekomen, pakken we in het verbetertraject direct aan. Zo minimaliseren we de kans op boetes en/of naheffingen.

Klaar stomen voor horizontaal toezicht

Naast het verminderen van de fiscale risico’s biedt het SAP BTW-assessment nog een voordeel. U kunt in aanmerking komen voor horizontaal toezicht bij de belastingdienst als u uw bedrijfsprocessen beheersbaar heeft gemaakt. U toont zo aan dat u uw eigen boekhouding correct verzorgt. Het BTW-assessment van INSynQ is dus ook ideaal om uw bedrijf hiervoor klaar te stomen.

HET SAP BTW ASSESSMENT VAN INSYNQ

Wilt u uw bedrijf klaarstomen voor horizontaal toezicht of een diepgaand onderzoek naar uw fiscale risico’s laten uitvoeren? Dan is het SAP BTW-assessment van INSynQ iets voor u. Wilt u meer weten over dit assessment? Stel uw vraag via het online contactformulier. We nemen zo spoedig contact met u op om uw vraag te beantwoorden.