SAP BTW scan

Als uw bedrijf internationaal zakendoet, heeft u automatisch te maken met een complexe BTW supply chain. U wordt niet alleen geconfronteerd met ingewikkelde regelgeving. Ook moet u voldoen aan een groot aantal spelregels, die per land verschillend zijn. Het is lastig om als ondernemer alle bijbehorende risico’s goed te overzien. De SAP BTW-scan van INSynQ geeft op eenvoudige wijze een eerste indruk van de fiscale risico’s.

INZICHT IN ÉÉN DAG

In slechts één dag verschaft de SAP BTW-scan van INSynQ u een globaal inzicht in de mogelijke fiscale risico’s die u loopt. In de ochtend stelt één van onze specialisten u 30 vragen. Vervolgens worden uw antwoorden verwerkt en geanalyseerd. Aan het einde van de dag bespreekt onze specialist de resultaten van de scan met u. De presentatie van de uitkomst is in de vorm van een grafiek. Deze grafiek brengt uw BTW-processen in kaart en laat zien welke processen wel of geen extra aandacht nodig hebben.

HET RISICO OP BOETES EN NAHEFFINGEN VERKLEINEN

Het in kaart brengen van fiscale risico’s is cruciaal. De meeste BTW supply chains zijn erg complex. Er zijn namelijk diverse leveranciers, klanten en cross-border transacties bij betrokken. Wanneer u de internationale BTW-regels niet goed hanteert, loopt u het risico op boetes en/of naheffingen. Onze scan maakt uw BTW-proces inzichtelijk. Het is de eerste belangrijke stap naar een beheersing van uw BTW-proces.

BTW-assessment

Blijkt uit de scan dat u aanzienlijke risico’s loopt? In dat geval adviseren we u om een BTW assessment door INSynQ te laten uitvoeren. Tijdens zo’n BTW-assessment maken we allereerst een diepgaande analyse van uw BTW-risico’s. Vervolgens stellen we een verbeterplan met actiepunten op om de risico’s beheersbaar te maken.

DE SAP BTW SCAN VAN INSYNQ

Wilt u de BTW-risico’s van uw onderneming in kaart brengen? Dan is de SAP BTW-scan van INSynQ iets voor u. Wilt u meer weten over deze scan? Stel uw vraag via het online contactformulier. We nemen zo spoedig contact met u op om uw vraag te beantwoorden.