Contact

Nieuws

Ben ik klaar om een ERP aan te schaffen?

Ben ik klaar om een ERP aan te schaffen? 23 Aug 2021

Twijfelt u over het wel of niet aanschaffen van een ERP systeem.
Bent u al zover? Herkent u zich in een of meerdere van onderstaande?
Dan bent u klaar om de stap te zetten.

U besteed meer of te veel tijd aan de dagelijkse activiteiten

Het maandelijks sluiten van de boeken kost u eigenlijk de gehele maand. Belangrijke activiteiten juist loggen en opvolgen is eigenlijk niet meer mogelijk. Of u vergeet, of weet niet waar u, belangrijke informatie juist op kunt slaan. De dagelijkse activiteiten worden (steeds) meer een last.

Een ERP oplossing integreert uw data in één systeem met een gemeenschappelijke interface. Hierdoor is het makkelijker om te communiceren en effectief uw werk te doen. Het resultaat: tijdreductie, meer inzicht, alles op een plaats. De deur naar (verdere) groei wordt geopend.

IP180928LH1-037

Zakelijke vragen kunt u minder of niet beantwoorden

Wanneer iemand u vraagt wat uw omzet is, of zelfs verdeeld per domein en u kunt hier geen direct antwoord op geven. Heeft u onvoldoende inzicht in het aantal opportunity’s die lopen en welke opvolging nodig hebben?

Door het gebruik van een ERP oplossing heeft u direct toegang tot de juiste statistieken en KPI’s. Uw uitdagingen zijn daardoor direct opgelost.

IP210624LH1-068

Er zijn veel handmatige processen en of meerdere applicaties] in gebruik

In uw huidige situatie maken de afdelingen gebruik van diversen (eigen) applicaties en processen. Deze zijn deels of niet op elkaar afgestemd. Een afstemming van afdeling op afdeling is er helemaal niet. De kans dat uw medewerkers dubbel werk doen door dezelfde gegevens in verschillende systemen in te voeren is groot.  Het nadeel voor u? Het maken van een rapportage duurt langer of is niet mogelijk en er treden veel fouten op door manueel werk. Een juiste besluitvorming is eigenlijk niet mogelijk.

Door de aanschaf van een ERP oplossing borgt u alles in een systeem waar alle afdelingen gebruik kunnen maken. U wint tijd door eenmalige invoer van gegevens, bent up-to-date doordat rapportages makkelijk gedraaid kunnen worden en uw besluitvorming is gebaseerd op actuele juiste data.

Uw bedrijfsprocessen verlopen moeizaam

De juiste inzichten in uw voorraden, het controleren en onder controle houden van uw kosten. Het lijkt alsof u hier geen of onvoldoende grip of heeft. Of heeft u moeite om uw klanten tevreden te houden door gebrek aan opvolging, inzichten en uitlevering. U groeit wellicht te snel.

Het is dan goed om na te denken over een herstructurering van uw bedrijfsprocessen. Dit is ook dé kans om dit aan te pakken met een juiste ERP oplossing.

Snel lopende kansen kunt u niet opvolgen

Die ene gave kans binnen willen halen, maar heb ik eigenlijk wel capaciteit? Over maximaal 2 uur antwoord moeten geven, maar dit niet kunnen omdat u onvoldoende inzicht heeft? Grote kans dat u die gave kans voorbij moet laten gaan.

Met een juiste ERP oplossing bent u up-to-date en heeft u realtime inzichten in de huidige stand van zaken. Daardoor kunt u juiste analyses uitvoeren om bijvoorbeeld die ene gave kans binnen te halen.

Bij INSynQ maken wij zelf gebruik van een ERP oplossing; SAP Business ByDesign. We vertellen graag over de voordelen die wij halen uit de oplossing.

insynq_sfeerbeelden_small-27-1000x1000

Samenwerkingen