lightbulb lightbulb lightbulb

MADD: Fusies en overnames

lightbulb lightbulb lightbulb

SAP BTW scan

lightbulb lightbulb lightbulb

SAP BTW assessment

lightbulb lightbulb lightbulb

SAP Warehouse Management

lightbulb lightbulb lightbulb

SAP Business ByDesign

lightbulb lightbulb lightbulb

SAP Beheer op Maat

lightbulb lightbulb lightbulb

SAP Turn-a-Round

MADD: Fusies en overnames

Projecten waarbij bedrijfsonderdelen worden samengevoegd, overgenomen, of afgestoten noemen we MADD projecten. De afkorting MADD staat hierbij voor mergeracquisitiedisentanglement of divestment. Fusies en overnames zijn uiterst complex, evenals het ontvlechten van bedrijfsonderdelen. Een dergelijke hervorming brengt vaak lastige veranderingen met zich mee, ook op het gebied van IT. INSynQ ondersteunt de IT afdeling met het technische aspect dat deze verandering met zich meebrengt. We helpen u bij het herindelen van bedrijfsprocessen en zorgen ervoor dat uw systeem hierop aansluit. Daarnaast kunnen we bemiddelen tussen de wensen van het management en de IT afdeling van uw bedrijf.

GOEDE KEUZES MAKEN ONDER TIJDSDRUK

Aan MADD projecten zit vaak een harde opleverdatum verbonden. Daarnaast wordt de IT afdeling vaak pas op een later tijdstip geïnformeerd over de veranderingen en zijn er op dat tijdstip al keuzes gemaakt die voor de IT afdeling van invloed zijn. Eventuele wijzigingen en aanpassingen in de IT activiteiten komen hierdoor onder druk te staan. INSynQ helpt IT afdelingen om onder deze tijdsdruk de juiste keuzes te blijven maken en de kwaliteit van IT activiteiten te garanderen. Een snelle en pragmatische aanpak staat hierbij centraal.

ONZE BREDE PROJECTMANAGEMENT ERVARING

De business consultants van INSynQ hebben veel ervaring met het begeleiden van fusies en overnames. Zij zijn in staat organisaties op een evenwichtige wijze te begeleiden tijdens het samenvoegen, overnemen of ontvlechten van bedrijfsonderdelen. Wij maken gebruik van ervaringsdiagrammen om eventuele risico’s snel en vakkundig het hoofd te kunnen bieden. Daar waar nodig zetten wij tools in om data en processen te analyseren en snel op orde te krijgen.

FUSIES EN OVERNAMES LATEN BEGELEIDEN DOOR INSYNQ

Wilt u bedrijfsonderdelen samenvoegen, overnemen of afstoten en kunt u wel wat hulp gebruiken bij het technische aspect van deze verandering? Dan is het merger, acquisitie, disentanglement of divestment project iets voor u. INSynQ helpt u om het technische aspect van een bedrijfshervorming in goede banen te leiden. Wilt u meer informatie over dit project? Dan kunt u hier meer informatie aanvragen. Heeft u vragen? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

SAP BTW scan

Als u internationaal zaken doet, heeft u automatisch te maken met een complexe BTW supply chain. U wordt namelijk met ingewikkelde regelgeving geconfronteerd en moet aan een groot aantal spelregels voldoen welke per land verschillend zijn. Als ondernemer is het moeilijk om de hierbij behorende risico’s goed te overzien. Middels onze BTW scan heeft u de mogelijkheid om op een relatief eenvoudige wijze een eerste inzicht te krijgen in de fiscale risico’s die u loopt.

INZICHT IN ÉÉN DAG

In een tijdsbestek van slechts één dag, zal de BTW scan van INSynQ u een globaal inzicht verschaffen in de mogelijke fiscale risico’s die u loopt. In de ochtend stelt een van onze specialisten u een dertigtal vragen. Uw antwoorden worden vervolgens geanalyseerd en verwerkt. Aan het einde van de dag worden de resultaten van de scan met u besproken en aan u gepresenteerd in de vorm van een grafiek. Deze grafiek brengt uw BTW processen in kaart en laat zien welke processen wel of geen extra aandacht nodig hebben.

HET RISICO OP BOETES EN NAHEFFINGEN VERKLEINEN

Het in kaart brengen van deze fiscale risico’s is erg belangrijk. De meeste BTW supply chains zijn erg complex. Er zijn diverse leveranciers, klanten en cross-border transacties bij betrokken. Wanneer u de internationale BTW regels niet goed hanteert, loopt u risico op boetes en/of naheffingen. Onze scan maakt uw BTW proces voor u inzichtelijk. Het is de eerste belangrijke stap naar een beheerst BTW proces. Blijkt uit de scan dat u aanzienlijke risico’s loopt? Dan kunt u er desgewenst voor kiezen om een BTW assessment door INSynQ te laten uitvoeren. In het BTW assessment wordt er een diepgaande analyse gemaakt van uw BTW risico’s en een verbeterplan opgesteld waarmee de risico’s beheersbaar worden gemaakt.

DE BTW SCAN VAN INSYNQ

Wilt u de BTW risico’s van uw onderneming in kaart brengen? Dan is de BTW scan van INSynQ iets voor u. Wilt u meer weten over deze scan?  Hier kunt u meer informatie opvragen.

SAP BTW assessment

Het SAP BTW assessment brengt uw internationale goederen- en/of dienstentransacties in kaart en identificeert aan de hand hiervan uw fiscale risico’s. Waar onze BTW scan uitgaat van een eerste globale aftasting van uw BTW risico’s, wordt bij dit product een diepgaand onderzoek gestart naar uw bedrijfsprocessen om eventuele gevaren in kaart te brengen.

ONZE METHODIEK

Bij een SAP BTW assessment worden de verschillen tussen de huidige situatie en de gewenste situatie in kaart gebracht. Dit noemen we ook wel een GAP-analyse. Tijdens deze analyse wordt uw ERP systeem geanalyseerd op de onderstaande punten:

 • Met welke goederen- en/of dienstenstromen heeft uw organisatie te maken?
 • Kloppen de BTW percentages die momenteel gehanteerd worden?
 • Wordt de actuele wetgeving gehanteerd?
 • Wat zijn de inkomende en uitgaande factuurstromen?

Hoeveel tijd een assessment in beslag neemt, is afhankelijk van de complexiteit van de processen binnen uw organisatie. Doorgaans zijn wij in staat om in een tijdsbestek van een aantal dagen een diepgaande analyse voor u uit te voeren.

HET VERBETERTRAJECT

Wanneer de analyse is uitgevoerd en de BTW risico’s in kaart zijn gebracht, gaan wij samen met u aan de slag om deze risico’s tot het minimum te beperken. Op een persoonlijke wijze doorlopen wij samen met u het verbetertraject en gaan wij aan de slag om uw huidige SAP systeem te updaten. Met een geüpdate systeem hoeft u zich niet langer zorgen te maken over de tijdige en juiste aangifte van uw omzetbelasting, dit gaat dan allemaal automatisch. De risico’s die tijdens het assessment aan het licht zijn gekomen, worden in het verbetertraject direct aangepakt zodat de kans op boetes en/of naheffingen wordt geminimaliseerd.

U WORDT KLAARGESTOOMD VOOR HORIZONTAAL TOEZICHT

Naast het verminderen van de fiscale risico’s heeft het SAP BTW assessment nog een voordeel. Doordat uw bedrijfsprocessen beheersbaar zijn gemaakt, kunt u in aanmerking komen voor horizontaal toezicht bij de belastingdienst. U heeft namelijk aangetoond dat u in staat bent uw eigen boekhouding correct te verzorgen. Het BTW assessment van INSynQ is dus ook ideaal om uw bedrijf hiervoor klaar te stomen.

HET SAP BTW ASSESSMENT VAN INSYNQ

Wilt u uw bedrijf klaarstomen voor horizontaal toezicht of een diepgaand onderzoek naar uw fiscale risico’s laten uitvoeren? Dan is het SAP BTW assessment iets voor u. Wilt u meer informatie over dit assessment? Hier kunt u meer informatie opvragen.

SAP Warehouse Management

INSynQ kan u een no-nonsense en overzichtelijke oplossing bieden bij de inrichting of optimalisatie van SAP WM of SAP EWM. Onze mensen stellen de logistieke processen voorop in de vertaling naar SAP WM en houden hierbij oog voor de mensen op de vloer.
Vanuit een standaard SAP WM setup worden de processen binnen uw Distributie Centrum in een timebox aanpak op maat gemaakt binnen de grenzen van standaard SAP.

Door onze uitgebreide kennis van SAP voorzien wij ook in de integratie met andere SAP modules waaronder SAP SD / MM. Daarnaast hebben we kennis van integratie met handhelds en non-SAP systemen binnen uw Distributie Centrum en/of met externe partners.

We kunnen uw SAP WM beheerorganisatie ontlasten door onze SAP Beheer op Maat propositie. Wilt u meer informatie over SAP Wharehouse management? Hier kunt u meer informatie opvragen.

SAP Business ByDesign

SAP Business ByDesign biedt oplossingen voor bedrijven vanaf 5 medewerkers. Betaalbare en gebruikersvriendelijke oplossingen die door INSynQ in korte tijd geïmplementeerd kunnen worden. Oplossingen die u snel resultaat bieden, met elkaar verbonden kunnen worden, onderlinge uitwisseling van gegevens mogelijk maken en real-time inzicht verschaffen.

SAP Business ByDesign is de meest complete on-demand ERP oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven en dochterondernemingen van grote organisaties. SAP Business ByDesign beschikt over alle noodzakelijke functionaliteit om te voldoen aan de behoeften van uw gehele organisatie:

 • Corporate Performance
 • Sourcing & Procurement
 • Project Management
 • Manufacturing & Supply Chain Management
 • Accounting & Finance
 • CRM, Sales & Marketing
 • Service & Support
 • Human Resource Management

SAP Business ByDesign is volledig on-demand. On-demand betekent niet langer investeren in IT hardware en IT-beheer, maar voorspelbare kosten, maximale beschikbaarheid en optimale beveiliging. Via een secure internetconnectie en een standaard webbrowser heeft u ongeacht uw locatie toegang tot uw bedrijfsmiddelen en rapportages.

Gebaseerd op meer dan 40 jaar best practices is SAP Business ByDesign snel te implementeren. Ruim 40 business scenario’s zijn ingebouwd en kunnen direct uitgerold worden. Uiteraard is SAP Business ByDesign aanpasbaar zodat snel gereageerd kan worden op veranderende behoeften. SAP Business ByDesign heeft een volledig nieuwe userinterface die ontworpen is voor maximale productiviteit van de eindgebruiker. Dit is gerealiseerd door uit te gaan van de rol van de individuele medewerker, een geïntegreerde leeromgeving en uitgebreide analysefuncties.

Met SAP Business ByDesign kunt u uw volledige organisatiemodel on-demand ondersteunen. Het is compleet nieuw ontwikkeld voor (middel)grote organisaties en dochterondernemingen van grote organisaties. Een oplossing die voldoet aan de verwachtingen en aansluit bij de behoefte van de gebruikers en het management van de organisatie.

VOORDELEN VAN SAP BUSINESS BYDESIGN ZIJN:

 • Geen investeringen in IT hardware en IT beheer;
 • Pay per use model, dus flexibel op- en afschalen en voorkomen van desinvesteringen;
 • Verkrijg real-time inzicht middels geïntegreerde analyse en rapportage functionaliteit (gebouwd binnen de SAP HANA database);
 • Altijd en overal beschikking over de gewenste functionaliteit en inzichten middels de standaard beschikbare mobiele applicaties;
 • Snelle implementatie en verhoging van de efficiency binnen uw organisatie door ingebouwde en uitgekiende end-to-end processen;

Betrouwbare en uitstekend beveiligde data centers van SAP van waaruit uw SAP Business ByDesign omgeving wordt aangeboden. Er zijn geen additionele investeringen nodig voor aanschaf en beheer van een uitgebreid systeemlandschap, beveiliging en back-up. SAP garandeert dat uw data binnen hetzelfde rechtsgebied blijft, wat voor u betekent dat u geen zorgen meer heeft over de veiligheid, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van uw data.

SAP Business ByDesign

SAP Business ByDesign ondersteunt het 2-tier model waarmee u de sterke punten van uw organisatiestructuur benut: kracht en stabiliteit van het moederbedrijf en snelheid, flexibiliteit en klantrelatie van de dochterondernemingen. SAP Business ByDesign sluit naadloos aan op de on-premise en/of on demand SAP omgeving van de moedermaatschappij. Uw dochterondernemingen presteren beter en u behoudt het overzicht.

SAP Business ByDesign onderscheidt zich door een uitgebreid pallet aan mogelijkheden om de oplossing aan uw wensen en eisen aan te passen. Vanuit de SAP Store worden mondiaal door partners en klanten gerealiseerde (deel)oplossingen aangeboden. Daarnaast biedt SAP met Cloud Studio de mogelijkheid om aanpassingen, uitbreidingen en interfaces voor u te realiseren.

Wilt u meer weten over SAP Business ByDesign? Hier kunt u meer informatie opvragen. Heeft u vragen, dan kunt u natuurlijk altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

SAP Beheer op Maat

Maakt uw bedrijf gebruik van SAP software? Met SAP beheer op maat richt INSynQ zich op bedrijven die behoefte hebben aan professionele functionele ondersteuning. In de praktijk blijkt het beheren van SAP software geen gemakkelijke opgave. Een senior SAP business consultant van INSynQ kan u helpen uw SAP systeem te beheren en naar behoren te laten draaien. SAP functioneel beheer op maat is een flexibel beheerconcept dat SAP voor u laat werken.

SAP BEHEER AAN HUIS

Wanneer u uw SAP beheeractiviteiten uitbesteedt aan INSynQ, komt een van onze SAP business consultants periodiek langs bij u op kantoor. Samen met de vaste contactpersoon binnen uw bedrijf lopen wij samen met u uw systeem door om eventuele problemen op te sporen en te verhelpen. Loopt u in de tussentijd tegen problemen aan? Dan kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht. Onze SAP business consultants staan altijd voor u klaar.

EEN GEBRUIKSVRIENDELIJKE BENADERING

Bij de optimalisatie van uw SAP systeem vinden wij het belangrijk dat het systeem voor u prettig in gebruik is. Samen met u gaan we op zoek naar de beste mogelijkheid om uw SAP systeem voor u af te stemmen. Onze specialisten hebben uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van SAP implementaties maar kunnen u ook op het gebied van bedrijfsprocessen vakkundig adviseren. Een SAP specialist van INSynQ gaat samen met u aan de slag om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren en uw SAP functionaliteiten hier naadloos op aan te laten sluiten. INSynQ verzorgt vloeiende bedrijfsprocessen met gemakkelijk te hanteren SAP functionaliteiten.

SAP FUNCTIONEEL BEHEER VAN INSYNQ

Wij werken bij INSynQ met een praktijkgerichte instelling waarmee we in projecten steeds de juiste synergie tussen business processen, persoonlijke aspecten en het SAP systeem weten te vinden. Wij kunnen uw beheer voor u uit handen nemen en u volledig ontzorgen op dit gebied. Wilt u meer weten over SAP beheer op maat? Hier kunt u meer informatie opvragen. Heeft u vragen, dan kunt u natuurlijk altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

SAP Turn-a-Round

Bent u begonnen met de herindeling van uw SAP software maar stuit u op meerdere problemen? Lijkt uw goed uitgedachte plan in het honderd te lopen omdat het niet aansluit bij uw bedrijfsprocessen? Bent u dringend op zoek naar hulp? Project turn-a-round is opgezet vanuit de gedachte dat bedrijven met een vastgelopen projectimplementatie wel wat ondersteuning kunnen gebruiken. Samen met u gaan we op zoek naar de ideale manier om het bedrijfsproces en uw SAP systeem optimaal op elkaar af te stemmen.

SAP SPECIALIST ÉN CHANGE MANAGER

Een specialist van INSynQ kan u helpen uw bedrijfsprocessen en systeem optimaal op elkaar af te stemmen. Om dit goed te kunnen uitvoeren, hebben onze senior business consultants een gedegen kennis van SAP én bedrijfsmatige processen. Door onze zowel technische als organisatorische insteek, weten we de juiste synergie tussen mens, proces en systeem te realiseren. Op deze manier verwezenlijken we SAP implementaties die binnen bedrijven als geslaagd worden beschouwd.

ADVISEUR EN KLANKBORD

Onze senior business consultants adviseren u bij het maken van proceskeuzes en organisatorische veranderingen die optreden als gevolg van een implementatie. We zetten ons in om uw turn-a-round zo vlot en goed mogelijk te laten verlopen. SAP problemen geven we hierbij geen kans. Doordat wij niet gebonden zijn aan de belangen van een implementatiepartij, kunnen we met onze kritische blik het turn-a-round project naar een hoger niveau tillen. Samen met u komen we uiteindelijk tot de ideale afstemming van uw SAP systeem aansluitend op de processen binnen uw bedrijf. SAP help? INSynQ staat voor u klaar.

SAP HELP VAN INSYNQ

Wilt u uw bedrijfsprocessen herindelen en bent u opzoek naar de juiste synergie tussen uw systeem en de processen binnen uw bedrijf? Dan kan project turn-a-round u daarmee helpen. Wilt u meer weten over SAP Turn-a-round? Hier kunt u meer informatie opvragen. Heeft u vragen, dan kunt u natuurlijk altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.