SAP BTW assessment

Het SAP BTW assessment brengt uw internationale goederen- en/of dienstentransacties in kaart en identificeert aan de hand hiervan uw fiscale risico’s. Waar onze BTW scan uitgaat van een eerste globale aftasting van uw BTW risico’s, wordt bij dit product een diepgaand onderzoek gestart naar uw bedrijfsprocessen om eventuele gevaren in kaart te brengen.

ONZE METHODIEK

Bij een SAP BTW assessment worden de verschillen tussen de huidige situatie en de gewenste situatie in kaart gebracht. Dit noemen we ook wel een GAP-analyse. Tijdens deze analyse wordt uw ERP systeem geanalyseerd op de onderstaande punten:

  • Met welke goederen- en/of dienstenstromen heeft uw organisatie te maken?
  • Kloppen de BTW percentages die momenteel gehanteerd worden?
  • Wordt de actuele wetgeving gehanteerd?
  • Wat zijn de inkomende en uitgaande factuurstromen?

Hoeveel tijd een assessment in beslag neemt, is afhankelijk van de complexiteit van de processen binnen uw organisatie. Doorgaans zijn wij in staat om in een tijdsbestek van een aantal dagen een diepgaande analyse voor u uit te voeren.

HET VERBETERTRAJECT

Wanneer de analyse is uitgevoerd en de BTW risico’s in kaart zijn gebracht, gaan wij samen met u aan de slag om deze risico’s tot het minimum te beperken. Op een persoonlijke wijze doorlopen wij samen met u het verbetertraject en gaan wij aan de slag om uw huidige SAP systeem te updaten. Met een geüpdate systeem hoeft u zich niet langer zorgen te maken over de tijdige en juiste aangifte van uw omzetbelasting, dit gaat dan allemaal automatisch. De risico’s die tijdens het assessment aan het licht zijn gekomen, worden in het verbetertraject direct aangepakt zodat de kans op boetes en/of naheffingen wordt geminimaliseerd.

U WORDT KLAARGESTOOMD VOOR HORIZONTAAL TOEZICHT

Naast het verminderen van de fiscale risico’s heeft het SAP BTW assessment nog een voordeel. Doordat uw bedrijfsprocessen beheersbaar zijn gemaakt, kunt u in aanmerking komen voor horizontaal toezicht bij de belastingdienst. U heeft namelijk aangetoond dat u in staat bent uw eigen boekhouding correct te verzorgen. Het BTW assessment van INSynQ is dus ook ideaal om uw bedrijf hiervoor klaar te stomen.

HET SAP BTW ASSESSMENT VAN INSYNQ

Wilt u uw bedrijf klaarstomen voor horizontaal toezicht of een diepgaand onderzoek naar uw fiscale risico’s laten uitvoeren? Dan is het SAP BTW assessment iets voor u. Wilt u meer informatie over dit assessment? Hier kunt u meer informatie opvragen.