top-border

SAPPHIRE – Recap sessie voor Supply Chain

Op dinsdag 15 juni is de Live Recap sessie over de Supply Chain track van SAPPHIRE NOW 2021. Gerard Houben, SCM consultant van INSynQ, is hierbij aanwezig om te spreken over de nieuwste SAP-strategie en Cloud innovatie. Hoe kan men een duurzame en veerkrachtige Supply Chain realiseren?

Meer lezen
bottom-border
Barons Breda
top-border

INSynQ is trots sponsor van Barons Breda

Bij INSynQ vinden we beweging en dus ook sport belangrijk. Van de Eredivisie tot aan de plaatselijke sportclub. Daarom zijn we trots sponsor van het Barons Breda Basketbal team! De Barons zijn voor ons een herkenning. Ontdek nu waarom!

Meer lezen
bottom-border
top-border

INSynQ introduceert – PS24

Voldoende grip op uw bedrijfsprestaties… Heeft u die?
Op zoek naar een ERP oplossing die hierbij kan ondersteunen?
INSynQ presenteert PS24!

Meer lezen
bottom-border
top-border

De nieuwe Roadmap voor SAP Business ByDesign is gepubliceerd!

Met SAP Business ByDesign als cloudoplossing, beschikt u elk kwartaal over een update.

In deze updates komen ook nieuwe innovaties aan bod. Bent u ook zo benieuwd welke innovaties er aan komen, en welke mogelijk interessant voor uw bedrijf zijn?

Klik snel verder voor een overzicht van de meest recente innovaties.

Meer lezen
bottom-border
VrolijkPasen!
top-border

Vrolijk Pasen!

INSynQ wenst u een vrolijk, maar bovenal een heel gezond paasweekend toe!

Meer lezen
bottom-border
SAP Partner Awards
top-border

SAP Partner Awards 2020

Op 4 maart 2020 was het zover; De SAP Partner Awards 2020!
INSynQ werd genomineerd in 2 categorieën. Benieuwd naar de uitslag?
Kijk snel verder!

Meer lezen
bottom-border
top-border

SAP Business ByDesign – Wat is dat nu?

SAP Business ByDesign. Wat is dit nu?
Een korte blik op SAP Business ByDesign.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Namens alle medewerkers van INSynQ zijn wij u enorm dankbaar dat u ons team, op afstand, de ruimte heeft gegeven om van toegevoegde waarde te zijn! In 2021 bouwen wij graag verder, zodat wij u kunnen inspireren en samen kunnen werken aan uw toekomst! Een fijne kerst vol warmte en liefde en dat 2021 een jaar vol positieve lichtpunten mag worden!

Meer lezen
bottom-border
top-border

INSynQ vult SAP Playbook met volgende innovatie

Het nieuwe playbook is door SAP gelanceerd. Dit playbook bundelt de innovaties die gemaakt zijn door SAP Business One en SAP Business ByDesign partners over de gehele wereld.

INSynQ is trots te melden dat we dit jaar een nieuwe innovatie mogen toevoegen aan het boek! Waar afgelopen jaar ons product specifiek voor woningcorporaties werd toegevoegd, zijn wij blij te melden dat bij deze editie onze innovatie op basis van iRPA is toegevoegd.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Sinterklaas bij INSynQ

Ook dit jaar heeft Sinterklaas de kinderen van INSynQ niet vergeten! Dit jaar net even iets anders dan andere jaren hebben we het kinderfeest toch kunnen vieren. Nieuwsgierig naar de vrolijke gezichtjes? Kijk snel verder!

Meer lezen
bottom-border
top-border

The Best of Customer Success 2020; Samenwerking loont! Brons voor Waterbear Network

SAP Nederland heeft op 18 november 2020 de Best of Customer Succes 2020 awards uitgereikt. Tijdens een 1,5 uur durende sessie werden de awards uitgereikt in de categorieën “Digital Core/Transformation”, “Customer Experience” en “Human Experience”. De bronzen award voor Customer Experience gaat dit jaar naar: Waterbear Network!

Meer lezen
bottom-border
top-border

INSynQ helpt Waterbear Networks aan een solide basis door een effectieve implementatie

In samenwerking met SAP Nederland en SAP Partners Xperi en Elision heeft INSynQ SAP Business ByDesign bij Waterbear Networks geïmplementeerd. De combinatie SAP Marketing Cloud en SAP Business ByDesign draagt bij aan de solide basis voor de start, eind 2020, van het videostreamingsplatform. In een tijdsbestek van één maand hebben wij er zorg voor gedragen dat SAP Business ByDesign is geïmplementeerd en de belangrijkste functionaliteiten live zijn.

Bekijk hier het artikel en de video gepubliceerd door SAP Nederland.

 

Meer lezen
bottom-border
top-border

ICT Cup wintereditie; Corona wint de strijd

Helaas heeft ICT Waarborg ons laten weten dat de ICT Cup wintereditie voor het jaar 2020 niet door gaat. De huidige ontwikkelingen rondom het Coronavirus zorgen ervoor dat de Cup dit jaar niet door kan gaan. INSynQ kijkt uit naar 2021 waar we zullen strijden om alsnog de felbegeerde Cup mee naar huis te nemen!

Meer lezen
bottom-border
top-border

Hogere huurderstevredenheid door Corporatie ByDesign met geïntegreerde IoT toepassing

Sinds 2018 is INSynQ trots eigenaar van het SAP certificaat “SAP Qualified Solution” op het product Corporatie ByDesign.

Dit product faciliteert woningcorporaties en/of vastgoed ondernemingen door alle essentiële bedrijfsinformatie in één cloudoplossing te bundelen.
Door het gebruik van Corporatie ByDesign hebben woningcorporaties en/of vastgoed ondernemingen lagere kosten.

De huurderstevredenheid gaat tevens omhoog, door een snellere respons op benodigd onderhoud.

In een korte film leggen we graag uit hoe dit werkt!

Meer lezen
bottom-border
top-border

Warehousing met SAP

Op 8 september heeft de VNSG, en specifiek de focusgroep Supplychain Management, een Webinar georganiseerd over Warehousemanagment.
In een ruim 1,5 uur durende Webinar hebben Bart Smetsers van SAP Nederland en Robin Beimans en Wouter Eijkemans van INSynQ de volgers mee genomen in de wereld van logistieke processen.

Meer lezen
bottom-border
top-border

ICT Cup georganiseerd door ICT Waarborg; INSynQ strijdt mee!

ICT Waarborg organiseert op 27 november een sportieve dag in winterse stijlen; de ICT Cup. Tijdens deze dag wordt er in teamverband gestreden om de felbegeerde Cup. Meerdere teams uit de ICT-branche hebben de afgelopen jaren hier al aan mee gedaan. INSynQ zal dit jaar ook vertegenwoordigd zijn met een team!

Meer lezen
bottom-border
top-border

INSynQ verlengt Sponsorship als Gold Sponsor bij PMI Netherlands

INSynQ is wederom verheugd met de verlenging als GOLD Sponsor bij PMI Netherlands!

PMI is ’s werelds grootste beroepsvereniging voor project-, programma- en portfoliobeheer, met meer dan 400.000 leden in meer dan 185 landen en biedt een platform aan voor professionele ontwikkeling.  We zijn trots dat deze mooie samenwerking voortgezet wordt!

Meer lezen
bottom-border
top-border

Samen sterker in tijden van tegenspoed

Ondanks de zware tijd van COVID-19 heeft de alliantie ACLOUDster successen weten te boeken!

INSynQ is trots om te zien dat de inspanningen tot verbinden, zowel intern als naar klanten toe, en het creëren van vertrouwen leidt tot successen. Er is een sterk vertrouwen in de toekomst!

Meer lezen
bottom-border
top-border

INSynQ tekent als Businesspartner bij VVV-Venlo

In de aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen draait de spelers- en trainerscarrousel op volle toeren. Niet alleen spelers en trainers verlengen hun contract of vertrekken naar een andere club in Nederland of het buitenland. Voetbalclubs in de eredivisie proberen ook bedrijven als partner aan zich te binden. Anderhalf jaar geleden – na de winterstop in het seizoen 2018|2019 trad INSynQ toe tot de businessclub van VVV Venlo. De samenwerking is zo goed bevallen dat het van origine Eindhovense bedrijf vandaag- zijn handtekening zette onder een verbeterd sponsorcontract als businesspartner. ‘Vanaf de eerste dag voelen we ons thuis in de Koel’, vertelt Peter Ouendag, Managing Director van INSynQ. ‘Topsport en topconsultancy vormen samen een prima een-tweetje.’

Meer lezen
bottom-border
top-border

Interview: VAT Talks with Marinus Peters

Onlangs is onze expert Marinus Peters geïnterviewd door Summitto over zijn ervaringen in het btw vakgebied.

Lees hier het interview ‘VAT Talks with Marinus Peters’!

PS. Mocht u naar aanleiding van het interview ook graag de BTW risico’s van uw onderneming in kaart willen brengen? Dan is de BTW scan van INSynQ iets voor u. Wilt u meer weten over deze scan?  Hier kunt u meer informatie opvragen.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Kijk het webinar terug: Manufacturing 4.0. Praktische toepassing van IoT en Robotics

Ook een start maken met Manufacturing 4.0?
Begin dan met het webinar ‘De hyperintelligente toekomst van de industrie’

Manufacturing 4.0. U heeft er vast al van gehoord of wellicht heeft u al stappen gezet? Maar hoe anticipeert u op de nieuwste mogelijkheden van de hyperintelligente industrie? Leer meer over slimmere oplossingen en meer optimaliseringskansen voor uw huidige automatisering.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Welke consequenties heeft de BTW-verlaging van Duitsland voor uw onderneming?

De Duitse overheid heeft onlangs besloten om per 1 juli 2020 het BTW-tarief te verlagen. Dit met als doel om de inkrimping van de Duitse economie door COVID-19 tegen te gaan. Van 1 juli tot en met 31 december 2020 gaat het belangrijkste tarief voor de BTW (Mehrwertsteuer) omlaag van 19% naar 16%; een verlaging van 3%. Ook het lage btw-tarief wordt verlaagd van 7% naar 5%.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Waarborgt uw ERP-systeem een correcte btw-afleiding?

De belastingdienst verwacht dat bedrijven het juiste btw-bedrag op hun uitgaande facturen zetten. En dat ze binnenkomende facturen zorgvuldig controleren op het berekende btw-percentage. Als uw bedrijf alleen transacties binnen Nederland heeft, is de btw-afleiding geen ingewikkelde opgave. Het wordt complex als u zaken doet met het buitenlandse klanten en leveranciers.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Announcing the ACloudster Alliance

An SAP Cloud Partner Group
Partnering Globally, Delivering locally.

Palma Mallorca, 19 February 2020: ACloudster announces that 9 SAP Gold Partners have joined forces to form an Alliance to deliver global projects reducing the risk for organisations to roll out SAP Business ByDesign globally. The 9 leading local partners serve and support small to mid-sized SAP users on-site and across the globe using the same quality standards, local languages, and of course experience in local legal and fiscal requirements.

Together, the alliance has carried out more than 200 SAP projects, many of which are International. The alliance’s partners currently employ more than 100 SAP Business ByDesign consultants and serve more than 500 SAP Business ByDesign customers in more than 40 countries.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Merry Christmas and a Happy New Year

Namens alle medewerkers van INSynQ bedanken wij u voor de prettige samenwerking in het afgelopen jaar. Wij wensen u en uw naasten hele fijne kerstdagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar. Graag zijn wij u komend jaar weer van dienst en we kijken uit naar een inspirerend en succesvol 2020!

Meer lezen
bottom-border
top-border

Citrus Andriessen stroomlijnt bedrijfsprocessen met SAP Business ByDesign

Citrus Andriessen stroomlijnt al zijn bedrijfsprocessen en financiële administratie met SAP Business ByDesign. De leverancier van digitale toetsoplossingen profiteert onder andere van een sterk vereenvoudigd facturatieproces. SAP-partner INSynQ begeleidde de implementatie.

Meer lezen
bottom-border
top-border

De Zilveren SAP Quality Award 2019 voor fast delivery gaat naar: Citrus Andriessen

SAP heeft op 2 oktober 2019 zijn jaarlijkse SAP Quality Awards uitgereikt. De winnaars zijn klanten die het voorbije jaar uitblonken in het plannen en uitvoeren van hun SAP-implementaties en daardoor meetbare voordelen hebben behaald. De Zilveren SAP Quality Award 2019 voor fast delivery gaat naar: Citrus Andriessen.

Meer lezen
bottom-border
IoT, Innovatie, CorporatiePlein
top-border

Innovatie op Corporatieplein 2019

Op donderdag 26 september 2019 staat INSynQ op Expo Houten bij  Corporatieplein 2019.

Innovatie Corporatie ByDesign, is dit jaar de slogan van INSynQ.

Op onze stand (45) ben je meer dan welkom om onze Internet of Things opstelling te zien. Deze innovatieve opstelling is specifiek gemaakt voor corporaties. Met deze IoT-opstelling willen live laten zien dat de data vanuit de sensoren innovatief gebruikt wordt in Corporatie ByDesign. Met deze data kun je een service order activeren. Het voordeel hiervan is dat er geen handmatige serviceorder in het systeem gezet hoeft te worden.

Meer lezen
bottom-border
top-border

INSynQ familiedag 2019

INSYNQ FAMILIEDAG 2019 – BEEKSE BERGEN

Op zondag 23 juni 2019 kwamen bij elkaar in de Lodge van Safaripark de Beekse Bergen. Na ontvangst met koffie, thee, ranja en een heerlijk zebra-gebakje ging ons avontuur beginnen. In twee groepen stapten we in de giraffen-bus of de zebra-bus, die ons naar de ingang van het park brachten.

Meer lezen
bottom-border
Corporatie Bydesign, Design Thinking, INSynQ, SAP
top-border

Design Thinking als basis voor innovaties bij Woningcorporaties

De reden dat wij deze sessie organiseren, is dat er veel veranderingen zijn bij woningcorporaties. Deze veranderingen zijn niet alleen gerelateerd aan interne zaken. Maar deze veranderingen zijn ook onderhevig aan trends. De plannen van de overheid die gaan over duurzaamheid, de energietransitie van gas naar elektriciteit of langer thuis zijn. Allen stof tot nadenken bij Woningcorporaties. Maar hoe kunt u dit nu koppelen aan IT? Daarom heeft INSynQ de oplossing Corporatie ByDesign gemaakt die aansluit op deze veranderingen.

Meer lezen
bottom-border
Groei, INSynQ, 4 Locaties
top-border

Uitbreiding INSynQ met vier extra vestigingen

Door de uitbreiding met vier extra vestigingen neemt INSynQ het heft in handen om zich op landelijk niveau te vestigen.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Feestelijke oplevering van Zorgbus 5 en 6 bij Archipel Zorggroep

INSynQ BV Peter Ouëndag was gisteren bij de feestelijke oplevering van Zorgbus 5 en 6 bij Archipel Zorggroep. Samen met 25 enthousiaste en sociaal betrokken regionale ondernemers zijn deze zorgbussen opgeleverd.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Corporatiegidslive 2019

Op 16 april j.l. heeft INSynQ tijdens de zesde editie van Corporatiegids LIVE Kennisdag de visie 2025 gepresenteerd. Totaal waren er 43 deelnemers in de sessie verdeeld over 26 woningcorporaties en 5 adviseurs die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van IT-trajecten voor woningcorporaties.

Visie 2025: De wereld verandert: houdt uw IT-landschap modern en betaalbaar

Meer lezen
bottom-border
top-border

Onze nieuwe website is live

We zijn er erg blij mee. Nieuwsgierig, kijk dan op INSynQ.nl.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Strategische samenwerking ​Key Group en INSynQ

Key Group en INSynQ kondigen hun strategische samenwerking aan. In onze samenwerking hebben we verschillende SAP add-ons  en SAP automatiseringsoplossingen ontwikkeld, zoals beschreven in het volgende artikel. Daarnaast maken we ons samen sterk voor kwalitatief hoogstaande SAP BTW consultancy aan onze klanten.

Meer lezen
bottom-border
top-border

AVG goed geregeld met SAP Business by Design

In een wereld waarin muziek, video’s en informatie met een druk op de knop gedeeld kunnen worden, wordt privacy een steeds belangrijker thema. Los van de talloze gemakken die het ons biedt brengt het ook de nodige risico’s met zich mee. Denk hierbij aan het gevaar op identiteitsdiefstal of ‘fake news’. Schrijnende voorbeelden waarin het mis is gegaan zijn met één druk op de knop in de media te vinden.

Meer lezen
bottom-border
top-border

INSynQ gaat voor kwaliteit

Bij INSynQ zijn we dagelijks gepassioneerd aan de slag om onze dienstverlening optimaal af te stemmen op de wensen en verwachtingen van onze klanten. Omdat de wereld doorlopend verandert, veranderen wij graag mee. Sterker nog; we lopen er graag in voorop. Om zoveel mogelijk te leren van onze klanten, leveranciers en netwerkrelaties hebben wij onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Problemen met de wet persoonsregistratie? Niet met SAP Business ByDesign!

SAP Business ByDesign simpel uitgelegd

Met SAP Business ByDesign ben je direct klaar voor de wet persoonsregistratie (AVG/GDPR)!

Meer weten? Neem gerust contact met ons op via sales@insynq.nl of bel ons op 040-800 1500.

INSynQ – Bringing People, Business and SAP together

Meer lezen
bottom-border
top-border

Corporatie ByDesign “SAP Qualified Solution”

INSynQ heeft uit handen van SAP het certificaat SAP Qualified Solution ontvangen. Middels de SAP Qualified Solution bevestigt SAP de kwaliteit van INSynQ’s oplossing voor Woningcorporaties, een innovatieve ERP oplossing volledig in de Cloud.

Bedrijven in de publieke sectoren zoals Woningcorporaties hebben een sterke drang en behoefte om te innoveren. Deze drang wordt ook vanuit de maatschappelijke functie van corporaties meegegeven.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Ook werken bij INSynQ?

Wij zijn op zoek naar SAP specialisten die willen bouwen aan zichzelf én actief willen bijdragen aan de verdere groei van INSynQ.

Vind jij dat je past bij ons team en herken jij je in het profiel waar wij naar op zoek zijn? Stuur dan je CV en motivatie naar hr@insynq.nl en wij nemen direct contact met je op!

Meer lezen
bottom-border
top-border

Ook in 2018 groeit INSynQ door!

Ook werken bij Team INSynQ?

Wij blijven op zoek naar mensen die willen bouwen aan zichzelf én aan Team INSynQ. Kijk eens naar onze vacatures op wwww.insynq.nl/werken-bij. Sluit je profiel aan? Stuur dan je CV en motivatie naar hr@insynq.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Meer lezen
bottom-border
top-border

Hightech going slightly MADD?

Bent u van plan een deel van uw bedrijf te verkopen? Of staat er een acquisitie op stapel? In de snelle wereld van technische bedrijven is dit schering en inslag. Mergers, acquisitions, divestments en disentanglements hebben enorme gevolgen voor uw procesgang en systemen. Laat u niet gek maken. Zorg er voor dat u tijdens en na zo’n ingreep voorop blijft lopen. In dit filmpje helpt INSynQ u op weg!

Meer lezen
bottom-border
top-border

Toegevoegde waarde klantenpanels voor woningcorporaties

Onderzoek uit 2017 van CorporatieNL heeft aangetoond dat meer dan 50% van de managers, bestuurders en medewerkers klantgericht werken als een hoge prioriteit zien. Dat is interessant, maar hoe gaan je als corporatie die prioriteit realiseren?

Strategieën en uitvoering van klantbenadering verschillen van corporatie tot corporatie. Wij ondersteunen u in de besluitvorming door een goede flexibele informatievoorziening.

 

Meer lezen
bottom-border
top-border

Stop integratie, ga samenwerken!

Er zijn weinig woorden die zoveel emotie oproepen als integratie. Inburgeren, het samenvoegen van gelederen. Het maken van eenheidsworst. De Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam is er groot mee geworden. Letterlijk. En wij met de HEMA. Maar past eenheid in onze huidige multiculturele samenleving? En in uw bedrijf? Of bent u meer gebaat met het juist en op tijd inzetten van verschillende resources, grondstoffen en hulpmiddelen? Met andere woorden, wordt het tijd om te stoppen met integreren en te gaan samenwerken?

Meer lezen
bottom-border
top-border

Business KPI: De ontwikkeling van besturing

Het besturen van een cruiseschip brengt veel uitdagingen met zich mee. Waar vroeger de navigatie, besturing en alle controlesystemen met de hand plaatsvonden, is tegenwoordig veel geautomatiseerd. De kapitein en de stuurman zijn voor hun beslissingen afhankelijk geworden van de juiste informatie op de juiste tijd en de juiste plaats. De brug van deze schepen lijkt dan ook meer op de controlekamer van de verkeerstoren op Schiphol dan een schip!

Meer lezen
bottom-border
WM of EWM? Kiezen tussen maatwerk of standaardoplossing
top-border

Nieuwe tijden binnen de sociale werkvoorziening

In 1960 won John Fitzgerald Kennedy de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Een van de pijlers onder zijn verkiezing was de belofte aan het Amerikaanse volk dat Amerika in dat zelfde decennium als eerste natie voet op de maan zouden zetten. De Russen hadden immers al als eerste Yuri Gagarin in de ruimte gebracht, wat in de tijd van de koude oorlog als een zware nederlaag ervaren werd. Het gevolg van deze uitspraak was dat er in de jaren na zijn verkiezing zelfs naar huidige tijdsbegrippen astronomische bedragen geïnvesteerd werden om de eerste man op de maan te zetten.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Woningcorporaties besparen geld met budgetteren

Dit zou zo maar eens de kop kunnen zijn van een artikel in het Financieel Dagblad in 2017. En waarom is dit opzienbarend nieuws?

Negatieve recente historie
De afgelopen jaren is er negatieve publiciteit geweest over de woningcorporaties in Nederland. Dit heeft onder andere geleid tot verscherpt toezicht van de regering en drastische bestuursmaatregelen en financiële maatregelen. Dat is erg jammer, want het overgrote deel van de bijna 400 corporaties doet ongelooflijk veel goed werk. Zij beheren 2,5 miljoen verhuur eenheden voor een grote groep mensen die met veel plezier in deze huizen wonen.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Budgetteren: De daad bij het woord

Leidinggevenden ervaren budgetteren vaak als een vervelende, jaarlijks terugkerende onderhandeling. Lijkt uw budgetproces soms een onderlinge competitie? Waar meer budget wordt gevraagd maar de uitkomst vooraf al vast staat? Nemen verwachtingen toe, maar de middelen niet? Krijgen onduidelijke plannen veel budget? Het budgetproces is dan zonde van de tijd. Dat is jammer, want het is een uitgelezen middel om te reflecteren, de nieuwe koers te bepalen en neuzen in dezelfde richting te krijgen.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Mensgericht kosten besparen, kan dat?

Vanaf 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de WMO 2015, de Jeugdwet en de Participatiewet. Deze veranderde wetgeving vraagt om een nieuwe manier van werken. Er zijn nieuwe doelen vastgelegd en overal ontstaan nieuwe samenwerkingsverbanden. De sociale partners hebben afgesproken 125.000 extra banen te scheppen en er worden werkbedrijven gerealiseerd in alle 35 arbeidsmarktregio’s.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Nieuwe tijden voor Woning Corporaties

In 1960 won John Fitzgerald Kennedy de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Een van de pijlers onder zijn verkiezing was de belofte aan het Amerikaanse volk dat Amerika in dat zelfde decennium als eerste natie voet op de maan zouden zetten. De Russen hadden immers al als eerste Yuri Gagarin in de ruimte gebracht, wat in de tijd van de koude oorlog als een zware nederlaag ervaren werd.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Vliegende Tourbillons, Porsches 911 en andere gekkigheid

Enig idee wat een vliegende tourbillon is? Een tourbillon, Frans voor wervelwind, is door Louis Breguet uitgevonden in het tijdperk van het mechanische zakhorloge om de invloed van de zwaartekracht op de gang van uurwerken te minimaliseren. U volgt mij nog? Tot op de dag van vandaag is dit een van de meest kostbare en hoogdravende technische hoogstandjes die in mechanische horloges ingebouwd kan worden.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Is Duits sexy?

Ik zie mezelf graag als een autoliefhebber. En dan met name klassieke Italiaanse sportwagens. Maar ook Bentley heeft voor Wereldoorlog II prachtige auto’s gebouwd. Het design van huidige automobielen wordt gedicteerd door windtunnels en belastingregels. En daarmee kan alles wat na 1990 gebouwd is gegradeerd worden tot eenheidsworst. En saai. En lelijk. Eens?

Meer lezen
bottom-border
top-border

Planning in de sociale werkvoorziening

Steeds meer Sociale Werkbedrijven positioneren zich als een zelfstandige ketenpartner. Zij richten zich daarbij op arbeidsontwikkeling van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naast het realiseren van voldoende beschutte arbeidsplaatsen. Onder druk van toenemende kostenbesparingen worden de banden met collega SW-bedrijven en commerciële marktpartijen steeds nauwer. Er is duidelijk sprake van een win-win situatie.

Meer lezen
bottom-border
top-border

Clicks, Bricks of Niks?

Thomas Kühn gebruikte als eerste het begrip paradigm shift in zijn boek The Structure of Scientific Revolutions. Toen ik het de eerste keer hoorde op een symposium was mijn eerste gedachte dat het hier weer de zoveelste hypekreet betrof van een spacecake etende koffiedik-kijker. Prachtig woord voor bij Scrabble, maar dat was het dan ook wel.

Meer lezen
bottom-border