top-border

Stop integratie, ga samenwerken!

Integratie

Er zijn weinig woorden die zoveel emotie oproepen als integratie. Inburgeren, het samenvoegen van gelederen. Het maken van eenheidsworst. De Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam is er groot mee geworden. Letterlijk. En wij met de HEMA. Maar past eenheid in onze huidige multiculturele samenleving? En in uw bedrijf? Of bent u meer gebaat met het juist en op tijd inzetten van verschillende resources, grondstoffen en hulpmiddelen? Met andere woorden, wordt het tijd om te stoppen met integreren en te gaan samenwerken?

De Nederlandse economie ontwaakt langzaam uit de recessie die ons de afgelopen jaren geteisterd heeft. Velen van u, wij ook, hebben intern kosten bespaard. Maar intern kosten besparen levert niet voldoende resultaat meer op. Aan de andere kant verwachten onze klanten een serieuzere gesprekspartner, die meer toegevoegde waarde levert en scherpere prijzen. Dus meer werk en minder marge.

Supply Chain Management

Supply Chain Management, ketenintegratie in goed Nederlands, is een antwoord op de vraag hoe integratie leidt tot betere samenwerking. En daarmee meer toegevoegde waarde en hogere marges. Herkent u dat informatie over bestellingen, orders, productie en projecten op verschillende plaatsen wordt vastgelegd en niet is gekoppeld? Dat productinformatie en bijbehorende tekeningen, certificaten in diverse databases worden bijgehouden, niet zijn gestandaardiseerd en laat staan uniform gerangschikt? Dat klant-, levering- en marktinformatie in diverse databases worden opgeslagen en niet zijn niet gekoppeld aan bestelinformatie?

In plaats van verzuilde informatie, helpt een geïntegreerde bedrijfsoplossing als SAP Business ByDesign u met het eenduidig vastleggen en beschikbaar stellen van relevante gegevens. En daarmee dat mensen, middelen en grondstoffen op de juiste tijd in de juiste hoeveelheid in het bedrijfsproces worden ingezet.

Senseo smaakbattles

Financiële consolidatie en optimalisatie van de goederenstroom zijn de eerste twee stappen van ketenmanagement. Natuurlijk is hier winst te behalen met de inzet van SAP Business ByDesign, maar het wordt pas echt gaaf om vanaf hier de volgende stappen te gaan maken. Want eenmaal geïntegreerd en afgestemd, bent u in staat om gezamenlijk de markt te gaan bewerken. Complementair aan elkaar, elkaar versterkend, met als einddoel om gezamenlijk nieuwe markten te ontdekken. Een mooi voorbeeld daarvan is de samenwerking tussen Philips en Douwe Egberts met de Senseo productlijn. Maar ook Oral B met Braun en Lays die met smaakbattles co-creëert met ons als chipsconsument.

ICT vormt een belangrijk middel om bedrijfsprocessen te integreren. Ook buiten uw bedrijfsmuren. En natuurlijk is dat eng. U moet zich kwetsbaar opstellen en realiseren dat uw succes afhankelijk wordt van derden. U zult tijd moeten investeren om in de keten dezelfde taal te gaan spreken. Maar u moet geen eenheidsworst worden. Die halen we wel bij de HEMA. De beste van Nederland overigens, maar dat terzijde. Uw identiteit blijft. Integratie draait om participatie. En als u de sleutel vindt, gaan er nieuwe werelden voor u open!

bottom-border