top-border

Vliegende Tourbillons, Porsches 911 en andere gekkigheid

Wie is er nou gek?

Enig idee wat een vliegende tourbillon is? Een tourbillon, Frans voor wervelwind, is door Louis Breguet uitgevonden in het tijdperk van het mechanische zakhorloge om de invloed van de zwaartekracht op de gang van uurwerken te minimaliseren. U volgt mij nog? Tot op de dag van vandaag is dit een van de meest kostbare en hoogdravende technische hoogstandjes die in mechanische horloges ingebouwd kan worden. Slechts een paar horlogefabrikanten durven het aan om zoiets te bouwen, en de happy few rekenen graag tienduizenden euro’s af voor die horloges. Maar waarom eigenlijk? Het eerste beste goedkope kwartshorloge is nauwkeuriger en kost een paar euro.

Het paard achter de Porsche spannen

Nog zoiets. Ooit heeft Ingenieur Ferdinand Porsche bedacht dat het een prachtig idee zou zijn om een iconische sportwagen te bouwen met de aandrijving achterin en de motor achter de achteras. Voor de niet-technici onder ons, dat is net zoiets als een paard achter de wagen spannen. Een volslagen idioot concept. En nog frappanter is het te zien dat er vervolgens jarenlang monstrueuze bedragen geïnvesteerd worden om het concept tot in de perfectie uit te kristalliseren. Wat mij brengt tot de kern van mijn betoog. Wanneer is het tijd om tot inkeer te komen en te kiezen voor een nieuwe weg?

ERP voor de prijs van een mobieltje

In de afgelopen tijden hebben mijn collega’s en ik diverse prospects en klanten gesproken in verschillende branches. Bij veel organisaties troffen wij enorm complexe ERP landschappen aan, soms van één leverancier maar meestal van diverse. Torenhoge licentiekosten, dure datacentres, complexe server-architecturen, beheerkosten en ga zo maar door. Enorm complexe ecosystemen waarvan niemand nog weet hoe het exact in elkaar zit. En dat alles om relatief eenvoudige bedrijfsprocessen te faciliteren. Dat is nou precies waar een oplossing als Business ByDesign verschil kan maken. Vergelijk het met het kwartshorloge. Een liefhebber kan wellicht uit nostalgische overwegingen of verzamelaarsoogpunt beslissingen nemen, maar een ERP omgeving is functioneel en moet tegen de juiste kosten de juiste functionaliteit bieden. Business ByDesign biedt fullscope ERP tegen de kosten van een mobiel telefonie-abonnement. Kunt u daarin mee?

Keep the dream alive

Even voor de goede orde, ik hou van mechanische horloges en droom over een mooie Porsche in mijn garage. Maar des te meer reden om zuinig te zijn op onze centen en er zo voor te zorgen dat we onze dromen kunnen realiseren. Onze ogen openen voor nieuwe mogelijkheden en afstappen van gebaande paden is daar de eerste aanzet toe.

bottom-border