top-border

Welke consequenties heeft de BTW-verlaging van Duitsland voor uw onderneming?

De Duitse overheid heeft onlangs besloten om per 1 juli 2020 het BTW-tarief te verlagen. Dit met als doel om de inkrimping van de Duitse economie door COVID-19 tegen te gaan. Van 1 juli tot en met 31 december 2020 gaat het belangrijkste tarief voor de BTW (Mehrwertsteuer) omlaag van 19% naar 16%; een verlaging van 3%. Ook het lage btw-tarief wordt verlaagd van 7% naar 5%.

Heeft U een onderneming in Duitsland of bent U betrokken bij het betalen dan wel terugvorderen van Duitse BTW? Dan is het belangrijk om de BTW op uitgaande en inkomende facturen juist te verwerken. De BTW afleiding binnen uw ERP systeem moet hiertoe aangepast worden en per 1 januari 2021 weer teruggebracht worden naar de originele settings.

INSynQ begrijpt dat dit mogelijk vragen bij u oproept en dat er onduidelijkheden zijn. Onze BTW-experts helpen u hier graag bij! Van een informerend gesprek tot aan hulp om het bij u in het systeem in te regelen. Wij staan voor u klaar.

Bel ons op 040-800 1500 of vul het onderstaande formulier in.

    INSynQ, Aangenaam verrassend!
    Ons team wil samen met de klant bouwen aan de toekomst. Door onze unieke aanpak voor innovaties zijn we in staat om toekomstgerichte diensten te leveren op het snijvlak van mensen, bedrijfsprocessen en SAP.

    bottom-border